Najnovije

"ARMIJA" POTUČENA: Žalgiris treći u Evropi

Košarkaši Žalgirisa osvojili su treće mesto u Evroligi, pošto su u Beogradu pobedili CSKA sa 79:77.

Košarkaši Žalgirisa foto: Beta

Litvanci su imali i 24 poena prednosti, a moskovska ekipa je dva puta u poslednjem minutu imala šuteve za pobedu, ali je oba promašila.

Najefikasniji u Žalgirisu sa po 15 poena bili su Paulius Jankunas i srpski košarkaš Vasilije Micić. u CSKA su se sa po 14 istakli Otelo Hanter i Mihail Kulagin.

CSKA je bolje počeo i vodio sa 11:4, a Žalgiris je predvodjen Micićem preokrenuo i litvanski klub je imao vodjstvo do kraja prvog poluvremena. Igra ruskog kluba se "raspala" u trećoj četvrtini, a Žalgiris je to iskoristio i u toj deonici stekao čak 24 poena prednosti.

CSKA je igrao znatno bolje u poslednjoj deonici, predvodjen rezervistima Vitalijem Fridzonom i Mihailo Kulaginom. Ruski klub je postepeno smanjivao zaostatak i sa dve vezane trojke i jednim pogodjenim bacanjem 40 sekundi pre kraja prišao na minus dva.

Kevin Pengos nije uspeo da prenese loptu preko pola terena, pa je CSKA imao napad, ali ekipa iz Moskve nije uspela da izvede aut.

Micić je potom promašio zicer za Žalgiris, a Kulagin šut za tri poena u ekipi CSKA. Potom je Brendon Dejvis u litvanskoj ekipi promašio dva bacanja, drugo namerno, a Semjon Antonov nije uspeo da da trojku preko celog terena.

Žalgiris je tako pobedio u utakmici za treće mesto pred oko dve hiljade navijača u Beogradskj areni.

Izvor: Beta

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA