Najnovije

(EKSKLUZIVNI VIDEO) UNIŠTEN SEVERNOKOREJSKI NUKLEARNI POLIGON: Serija eksplozija zatresla planinu

Severna Koreja uništila poligon za nuklearne probe.

Eksplozija na nuklearnom poligonu (foto: jutjub)

Kao znak dobre volje i spremnosti da pregovaraju o denuklearizaciji Korejskog poluostrva, vlasti Severne Koreje su uništile poligon za nuklearne probe Pungje Ri koji se nalazi unutar planine.

Da prisustvuju događaju bez presedana u istoriji Severne Koreje bili su pozvani novinari iz celog sveta.

Događaj je trebao da bude uvod u sastanak između Kim DŽong Una i Donalda Trampa. Na žalost, nepunih sat vremena nakon uništenja poligona američke vlasti su otkazale  sastanak uz obrazloženje da je retorika severnokorejskih diplomata u poslednjim izjavama bila "izuzetno besna i otvoreno neprijateljska".

Povodom toga oglasio se i ruski predsenik Vladimir Putin koji je rekao kako je Severna Koreja ispunila sve što je obećala i da je velika šteta i ozbiljno narušavanje pregovora o denuklearizaciji Korejskog poluostrva činjenica da su Amerikanci odustali od samita u poslednjem trenu. Neki analitičari tvrde da je do otkazivanja došlo jer Amerikancima nije u interesu da se situacija na Korejskom poluostrvu stabilizuje.

Na otkazivanje sastanka su reagovale i vlasti Severne Koreje koje su u izjavi za medije naglasile kako su, bez obzira na sve, spremne da nastave pregovore sa Sjedinjenim Državama "u bilo koje vreme i na bilo koji način".

Snimak uništenja poligona za nuklearne testove čitaoci Pravde mogu ekskluzivno da pogledaju, prvi u Srbiji, a među prvima u svetu, u ovom videu.

OVDE pogledajte kako su Rusi prizemljili američke letelice u Siriji.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA