Najnovije

GENERAL DELIĆ OTKRIVA: Evo kakav je zlikovac bio u zvaničnoj poseti Maji Gojković i Skupštini Srbije

Povodom posete teroriste Talala DŽaferija Skupštini Srbije oglasio se poslanik SRS i penzionisani general Božidar Delić. Kako nije bio u Srbiji tokom ove skandalozne posete, general Delić je poslao redakciji Pravde autorski tekst koji prenosimo u celosti:

Piše: general Božidar Delić, poslanik Srpske Radikalne Stranke

Ko je Talat DŽaferi, nelegalno izabrani predsednik Sobranja?

Dezerter, lopov, kriminalac i terorista.

Rođen je 15. aprila 1962. u selu Forino kod Gostivara. Osnovnu školu je završio u Gostivaru. Vojnu Gimnaziju 4.klasu završio je u Beogradu 1981. Vojnu Akademiju KoV, 38.klasu završio je 1985.

Prvo mesto službovanja mu je bilo Pirot. Tu se oženio i dobio stan. Supruga mu je zaposlena kao blagajnik u pozadinskom organu Pirotske brigade. Dzaferi se nalazio na dužnosti komandira voda. Predislokacijom bataljona u 354.pbr u Kuršumliju, DŽaferi postaje komandir 1.voda, 2.čete, 1.bataljona/354. pešadijske brigade. Komandir čete mu je bio kapetan Todorovski Peca.

Kao starešina je bio nedisciplinovan, nastupao perfidno sa pozicija šiptarskog separatizma. Bio je dobro osposobljen u rukovanju oružjem. NJegovo delovanje sa pozicija šiptarskog nacionalizma i separatizma je bilo poznato Organima bezbednosti. Problem je bio što su polovina starešina u tim organima, posebno na rukovodećim mestima bili: Makedonci, muslimani i Šiptari. To je vreme kada iz Makedonije na KiM izlaze jedinice JNA, sa malim brojem starešina Srba, gotovo bez CL, koja ostaju u Makedoniji uz stalno prisutnu opasnost od šiptarske pobune. Zato DŽaferi nije bio u prioritetu službe jer se nalazio na najnižoj komandnoj dužnosti. Načelnik bezbednosti 354.pbr je bio Drino Senad, koji je kasnije napustio VJ.

U prolece 1991. ,DŽaferi je preko noći prodao stan u Pirotu, a njegova supruga je iz kase ukrala veliku količinu novca (blagajnički maksimum i plate za 600 vojnika). DŽaferi je uzeo svoju ličnu opremu i službeni pištolj i bez javljanja bilo kome krenuo je za Makedoniju. Iako je mogao da zatraži otpus iz vojske on se odlučio na dezerterstvo.

Kod Podujeva je zaustavljen na punktu policije. Predstavio se kao pekar koji ide u posetu porodici u Gostivar. Prilikom pretresa auta uočene su uniforme i vojna oprema. Tada se DŽaferi legitimisao kao oficir i pokazao legitimaciju. Policija ga je zadržala i pozvala Vojnu policiju PrK. Iz Prištinskog Korpusa je potvrđen njegov identitet i zatraženo da ga policija pusti. Organi bezbednosti PrK su organizovali njegovo zaustavljanje na prelazu u Đeneral Jankoviću kako bi bio uhapšen i dokumentovano njegovo dezerterstvo. Napominjem da ne načelnik bezbednosti PrK bio puk. Mirko Atanasovski a njegov zamenik, ppuk. Đorđe Kolarov (obojica napustili VJ). DŽaferi je predosetio da može biti uhapšen pa je granicu prešao na pomoćnom prelazu Globočica.

U Makedoniji je pristupio makedonskoj vojsci i brzo napredovao. Prilikom pobune Šiptara u Makedoniji 2001. nalazio se na dužnosti komandanta garnizona Kumanovo. Dezertirao je iz makedonske vojske aprila 2001 godine i priključio se teroristima. Smatra se da je DŽaferi sa Ali Ahmetijem bio jedan od osnivača ogranka OVK za Makedoniju, tkz. ONA (Oslobodilačka nacionalna armija). Bio je komandant 116. br. ONA, sa pseudonimom "Komandant Forina".

Osnovao je političku partiju "Demokratska unija za integraciju" (DUI). U vladi Gruevskog bio je zamenik Ministra odbrane od 2004. do 2006. a Ministar odbrane u vladi Gruevskog bio je 2013. i 2014.

Eto takav čovek, dvostruki dezerter, terorista i lopov treba da vodi Sobranje Makedonije, a Srbija ga dočekuje u svom Parlamentu.

OVDE pogledajte šta je rekao Šešelj o suđenju policajcima za Srebrenicu.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Tuča Gruevskog i DŽaferija u Sobranju

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA