Najnovije

HRVAT ZGROZIO ČEHE: Isus Hrist prikazan kako siluje muslimanku! (VIDEO)

Oko 30 demonstranata u pozorištu u češkom gradu Brnu prekinulo je predstavu "Naše nasilje, vaše nasilje" hrvatskog režisera Olivera Frljića.

Oliver Frljić i češka policija (Foto: Jutjub)

Češki mediji navode se da su sinoć tokom trajanja predstave neki od demonstranata skočili na pozornicu i načinili ljudsku barijeru kako publika ne bi mogla da gleda predstavu, dok su drugi demonstranti duvali u pištaljke i bacali rolne toalet papira na glumce.

Vođa demonstranata Zdenjek Pernjica je rekao da je predstava "izgledala više kao pornografija nego kao pozorišt. 

- Zgužvali smo ulaznice i bacili ih na njih. Hteli smo da izdržimo, hteli smo da vidimo o čemu govori ta predstava. Od desetog minuta, međutim, to je postao haos od perverzija, tako da smo izašli na scenu - istakao je Pernek.

- Na ovo sam pokušavao da upozorim pre dve godine, ali tada su mi se smejali i govorili da je preterano. Sada se pokazuje da je dijagnoza bila tačna i precizna - izjavio je Frljić, dodajući kako je "simptomatično" što ovu predstavu još nisu imali priliku da igraju u Zagrebu.

Frljić je naveo da su se slične stvari događale i tokom izvođenja "Living teatra".

"Ovo pokazuje koliko je situacija u Evropi loša, promenile su se zemlje u kojima ne bismo očekivali takve stvari", rekao je Frljić.

Praški radio navodi da je demonstrante iz pozorišta izbacila policija, a predstava je nastavljena posle oko sat vremena.

Češki mediji ističu da je u toj predstavi, koja je izazvala kontroverze i u drugim zemljama, Isus Hrist prikazan kako siluje muslimanku. Češka Katolička crkva žestoko se protivila održavanju predstave.

Pročitajte OVDE kakav je to haos u najavi u Nemačkoj?

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA