Najnovije

ESKALACIJA: Izrael odgovorio na palestinske rakete, kažu, najmoćnijim napadom u četiri godine

Izraelski premijer, Benjamin Netanijahu, optužio je organizaciju Hamasa za nedavne napade, obećavajući da će uzvratiti "silom". Na Izrael je ispaljeno 28 raketa, od kojih je većina, kako tvrde presretnuta.

Izrael i Hezbolah (Foto: Pablik/Pravda)

"IDF će snažno reagovati na napad od strane Hamasa i islamskog džihada iz Gaze", rekao je on na konferenciji na severu Izraela.

Prema IDF-u, nakon izjave Netanijahua, izraelske vazduhoplovne jedinice su pogodile najmanje 35 meta na položajima pokreta islamskog džihada u južnoj Gazi, za koji Izrael veruje da stoji iza napada. Kasnije je IDF izjavio da su napadi koje je izvršio najjači u poslednje četiri godine.

IDF je navela šest vojnih jedinica, skladišta za skladištenje municije, pomorski i kopneni štab među napadnutim metama.

Izraelski ministar odbrane Avigdor Liberman je komentarisao ovo pitanje, rekavši da su napadi protiv Gaze "samo početak".

"Danas u podne, masovno i snažno smo napali terorističku infrastrukturu, uključujući i dodatni tunel, preko puta Gaze. Hamas i islamski džihad već su platili veliku cenu, a račun im je upravo predstavljen. Nemamo nameru da ih pustimo da im to prođe", dodao je Liberman.

Nakon aktiviranja sistema, IDF je prijavio još dva raketna napada iz Gaze koja su presretnuta sistemom protivraketne odbrane.

Tokom dana sirene su se čule u pet navrata u naseljima duž granice sa Gazom - Hof Askelon, Eskol, Šar Hanegev i Merchavim, industrijskom području Aškalon i Sderotom.

Pročitajte OVDE sve o palestinskom napadu na Izrael.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Izraelci su veoma dramatično preneli sve detalje palestinskog napada.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA