Najnovije

Dogovorena saradnja Srbije i Izraela

Ministar za inovacije i tehološki razvoj Nenad Popović izjavio je da će Izrael Srbiji dati na raspolaganje savremene tehnogije za satelitske snimke u kosmosu, koji će se u našoj zemlji koristiti za oblasti poljoprivrede i vodoprivrede, ali i najnovije tehnologije, kao što je "Internet stvari".

Nenad Popović (foto: jutjub)

Popović je to rekao posle sastanka sa izraelskim ministrom za nauku i tehnologiju Ofirom Akunisom u Jerusalimu, gde učestvuje na Međunarodnoj konferenciji pod nazivom "Thinking out of the box".

Oni su razgovarali o nastavku saradnje dve zemlje u oblastima kao što su kosmičke tehnogije i inovacije. 

“Tim tehnologijama Srbija ulazi u novu, tenhološku i digitalnu budućnost.”, istakao je Popović.

Prema njegovim rečima, na sastanku je dogovorena i saradnja Srbije i Izraela u oblasti start ap zajednica i naučno-istraživačkih instituta.

On je rekao i da očekuje da Akunis do kraja godine poseti Srbiju, kako bi se upoznao sa svim inovacionim potencijalima koje ona poseduje.

Ministar Popović učesnik je Međunarodne konferencije o nauci i tehnologiji u Izraelu koja za cilj ima upoznavanje drugih zemalja sa izraelskim tehnološkim i naučnim dostignućima i razmenu iskustava zemalja o inovacijama.

Pored srpskog, na konferenciji učestvuju ministri iz sfere nauke i inovacija iz više od 25 zemalja, vodeći izraelski naučnici i predstavnici diplomatskog kora.

OVDE pogledajte kako je Izrael bombardovao Hamas.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Nove IT tehnologije Izraela

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA