Najnovije

NAJPOTRESNIJA SCENA IZ DONJECKA: Igračke na dečijim spomenicima, zar ovo pomaže Vlada Srbije? (VIDEO)

Tokom posete Donjecku, srpska delegacija, u kojoj je bila i redakcija Pravda, obišla je civilna naselja koja se nalaze na udaru ukrajinske artiljerije nadomak aerodroma u Donjecku. Najpotresniji prizor koji smo zabeležili jeste spomenik deci koja su ubijena dok su se igrala na dečijem igralištu.

Ilustracija (Foto: Ria)

LJudi redovno na tom spomeniku ostavljaju igračke što ceo prizor čini još potresnijim. Srpski dobrovoljac u Donjecku Dejan Berić kaže da je do sada ukrajinska vojska ubila 141 dete dok je na drugoj strani zabeleženo četvoro ubijene dece.

- Dvoje dece su Ukrajinci preglazili vojnim vozilima, jednu devojčicu je ukrajinski vojnik silovao i ubio,  četvrto dete je pronađeno ubijeno, ali nisu utvrdili ko je izvršio ubistvo. Na našoj strani su Ukrajinci do sada ubili 141 dete. Ko je onda ovde terorista? – kaže Berić za Pravdu.

Na našu opasku da zapadne zemlje finansiraju ubijanje dece, on je podsetio da je i Vlada Srbije uputila bespovratnu finansijsku pomoć Ukrajini i time pomogla ove zločine.

- Ne podržava to samo zapad, naša Vlada im je dala bespovratna sredstva da ubijaju ljude. Bespovratna sredstva koja su uzeli od naših penzionera da ih šalju Ukrajincima. Ovo su žrtve samo iz jednog naselja, a ovakvih mesta ima mnogo – kaže Berić.

Snimak je nastao u selu Vesele u kome je poginuli na desetine civila u ukrajinskim napadima.

O poseti heroja sa Paštrika i Košara Donjecku saznajte više OVDE. Kakvu je pažnju poseta delegacije iz Srbije imala u medijima DNR-a pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA