Najnovije

MUKAMA NIKAD KRAJA: Srbima preselo letovanje u Grčkoj zbog poplava, a sada će morati i ovo da plate!(VIDEO)

Srpskim turistima preselo je letovanje u Sitoniji pošto su ostali bez kupanja, a mnogi i bez automobila, koji su uništeni u bujicama posle nevremena.

Poplave u Grčkoj (Foto: Jutjub)

Međutim, ni tu nije kraj njihovim mukama jer oni kojima je u poplavama oštećen auto na odštetu mogu da računaju samo ako imaju polisu kasko osiguranja. Vlasnici koji to nemaju moraće da spreme najmanje 800 evra, koliko otprilike košta da se automobil došlepa iz Grčke do Beograda.

U Udruženju osiguravača Srbije ističu da se vlasnik prilikom kupovine kasko osiguranja opredeljuje za nivo zaštite i rizike koji će biti pokriveni polisom.

- Ako ona sadrži i zašitu od elementarnih nepogoda, u šta spadaju i poplave, šteta će biti nadoknađena. U ovom konkretnom slučaju biće obeštećeni svi koji su kasko polisom predvideli tu mogućnost – objašnjavaju oni.

S druge strane, vozači koji su krenuli na put samo sa obaveznim osiguranjem vozila moraće sami da se snađu jer ono pokriva štetu samo u slučaju saobraćajne nesreće. Stručnjaci predviđaju, da će vlansici koji nemaju kasko osiguranje iz džepa samo za popravku morati da izvade od 1.000 do 1.500 evra.

U Auto-motu savezu kažu da šlepovanje od Sitonije do Beograda košta 118.000 dinara za srpske turiste koji nisu članovi AMSS.

U jednoj beogradskoj šlep-službi pak ističu da vlasnicima oštećenih vozila za šlep naplaćuju evro po kilometru, pa bi put od Pefkohorija do Beograda koštao oko 750 evra.

- Iz Beograda krećemo džipom i prikolicom. Vlasnik automobiola plaća i putarinu, što je još oko 50 evra – kažu u šlep-službi.

Pročitajte OVDE kako se vratiti s letovanja ako vam ukradu pasoš.

Izvor: Srpski telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA