Najnovije

BANANE S KOKAINOM: Barska luka karika na putu šverca droge!

Slučaj zaplene 32 kilograma kokaina u Luci Bar samo je još jedna potvrda da je upravo ta luka jedna od glavnih karika u švercu narkotika koji se dalje distribuira na Balkanu.

Luka Bar (Foto: Jutjub)

Službenici Uprave carina, juče su u Luci Bar u dva kontejnera sa bananama koja su iz Ekvadora preko Malte stigla u Crnu Goru pronašli 32 pakovanja sa praškastom materijom za koju se osnovano sumnja da je u pitanju opojna droga kokain, saopšteno je iz Uprave carina.

„Pregledom uz upotrebu skenera u jednom kontejneru carinski službenici su uočili nepravilnosti. Naime, u dijelu kontejnera namijenjenom za hlađenje (frigo prostor), uočena je sjenka čija boja je ukazivala na postojanje materije organskog porijekla“, navode iz Uprave carina.

U saopštenju se takođe dodaje da su carinici potom pristupili fizičkoj kontroli i otkrili sumnjivu materiju za koju se osnovano sumnja da je opojna droga kokain u količini 32 pakovanja od po 1 kilogram.

U Luku Bar, inače, sedmično stigne oko 50 kontejnera sa bananama čije su krajnje odredište Crna Gora, Srbija, „Kosovo“ i Bosna i Hercegovina, a koje se tovare u najvećoj ekvadorskoj luci Gvajakil, dok je, prema pisanju „Vijesti“ koje se pozivaju na izvore iz vrha policije, uvoznik sporne isporuke bio crnogorska kompanija „Voli“.

Iz „Volija“ su takođe odmah reagovali saopštenjem da je „dopremljena isporuka banana za tu kompaniju u potpunosti čista“.

„Banane uvozimo od našeg dugogodišnjeg poslovnog partnera. Kompanija Voli ni na koji način nije umiješana u bilo kakav incident, kao što i ovaj slučaj nije ni u kakvoj vezi sa nama i našim poslovanjem“, kazali su iz te kompanije.

Novinar Dražen Živković koji se dugo godina bavio crnom hronikom kaže da je slučaj zaplene 32 kilograma kokaina u Luci Bar samo još jedna potvrda da je upravo ta luka „jedna od glavnih karika u švercu narkotika koji se dalje distribuira na Balkanu“.

„Ono što svakako treba da zabrine jeste ponašanje policije i carine u ovom slučaju, koje je, najblaže rečeno amatersko. Kada su otkrili sumnjivi tovar, umjesto da obezbijede pošiljku i da angažuju svoje agente koji će napraviti klopku za one koji treba da preuzmu tovar, oni su uradili sve suprotno od onoga što služba nalaže. Pohitali su da se javno pohvale preko medija da su našli drogu, a time su indirektno poslali poruku naručiocima tog tovara da slučajno ne dolaze da ga preuzimaju“, kaže Živković.

Živković podseća da se i pre nekoliko godina u Luci Bar odigrao gotovo identičan scenario, kada je takođe zaplenjena značajna količina kokaina.

„I gle čuda, policija je i tada i sada postupila na isti način. Uhapsili su kokain, ali dalje od toga nijesu mrdnuli. Ovakvo postupanje policije svakako treba da zabrine i nadležni organi, pod hitno, treba da pokrenu istragu unutar svojih redova kako bi se utvrdilo da li je u ovom slučaju u pitanju loša procjena inspektora ili nešto mnogo krupnije, a sve navodi na ovo drugo“, zaključuje sagovornik.

Pročitajte OVDE kako je Jadran osuđen na propast.

Izvor: rs.sputniknews

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Skrivena kokainska ruta u Kolumbiji, nove informacije.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA