Najnovije

Finale Mundijala doneće diplomatsku pobedu Rusiji

Bez obzira na sve što je pokvarilo imidž Rusije na međunarodnoj sceni, Svetsko prvenstvo u fudbalu privući će sve one lidere evropskih zemalja, osim Velike Britanije, čiji timovi uđu u finalne etape tamičenja, smatra švajcarski list „Temps“.

Putin na otvaranju Mundijala (Foto: kremlin.ru)

Iako reprezentacija Rusije nema gotovo nikakve šanse da uđe u finale, ruski predsednik Vladimir Putin će, u krajnjoj meri, odneti pobedu na diplomatskoj sceni — pobedu protiv izolacije, tvrdi list.

Rusija je od britanskog pevača Robija Vilijamsa napravila „glavnu zvezdu kratke, ali upečatljive ceremonije otvarnaja“, što je veoma simbolično ako se ima u vidu da je Velika Britanija odbila da pošalje zvaničnu delegaciju na Mundijal, izražavajući time protest zbog trovanja bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije na britanskoj teritoriji, piše „Temps“.

Dok je Robi Vilijams otvarao Mundijal svojim nastupom, Vladimir Putin je primao čitav niz inostranih lidera, među kojima je i nasledni princ Saudijske Arabije Muhamed bin Salman.

Što se diplomatskog plana tiče, lideri koji su bili na ceremoniji otvaranja, međutim, ne pripadaju kategoriji „saveznika-teškaša“. To su uglavnom bili rukovodioci bivših sovjetskih republika, kao i zemalja Latinske Amerike.

Vladimir Putin, međutim, nema o čemu da brine. Vrlo je verovatno da će Svetsko prvenstvo u fudbalu privući sve one lidere evropskih zemalja, s izuzetkom Velike Britanije, čiji timovi uđu u završne etape takmičenja.

Tokom večeri kada se bude igrala finalna utakmica, u kojoj ruska reprezentacija nema gotovo nikakve šanse da učestvuje, Putin će izvojevati pobedu na diplomatskoj sceni — pobedu protiv izolacije, zaključuje list.

Trampova izjava o lovu na veštice u odnosu prema Rusiji, više o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Putin na otvaranju Mundijala

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA