Najnovije

ZATVORSKE MUKE KOMANDANTA KNINDŽI: Kapetan Dragan će oslepeti u zatvoru, Hrvati mu ne daju na operaciju!

Vasiljković, koji se nalazi u splitskom zatvoru, ima problem s vidom zbog katarakte, ali njegov zahtev da mu se omogući lečenje još je bez odgovora.

Kapetan Dragan (Foto: Jutjub)

Ratni komandant Knindži Dragan Vasiljković, koji se nalazi u zatvoru u Hrvatskoj, već mesecima ima problem s vidom i tražio je od nadležnih da mu omoguće hitnu operaciju katarakte, ali zasad nije dobio bilo kakav odgovor.

Lekari upozoravaju da, ukoliko se ne leči, katarakta može da dovede do slepila. Inače, Vasiljković, koji je poznatiji kao Kapetan Dragan, čeka odluku po žalbi na prvostepenu presudu kojom je septembra 2017. u Splitu osuđen na 15 godina zatvora.

- Već duže vremena Vasiljković ima problem s vidom zbog katarakte, koju mora da operiše. Uputio je zahtev da mu se to omogući, ali do danas mu nije dozvoljeno. On bi najviše želeo da to bude urađeno u Beogradu, ali su male šanse da će mu to dozvoliti. Ako mu uopšte i izađu u susret, zahvat bi bio izveden u Hrvatskoj. Osim toga, on se poslednjih nedelja žali i da mu se mnogo spava, što ukazuje na to da je u depresiji - priča sagovornik blizak Kapetanu Draganu. 

Takođe, podseća da Vasiljković ima ugrađen stent, kao i da ima probleme s dijabetesom, ali se, kako kaže, zasad dobro drži.

Katarakta može da ima kobne posledice, upozoravaju lekari.

- Ukoliko se ne leči na vreme, katarakta dovodi do slepila. To je jedna od ozbiljnih očnih bolesti - objašnjava jedan od beogradskih oftalmologa.

Savo Štrbac, član tima za odbranu Vasiljkovića, potvrđuje da Kapetan Dragan ima zdravstvenih poteškoća, ali ističe da se on ne predaje.

- Najteži zdravstveni problem je bio prošle godine. Tada je imao problem sa srcem, pa su mu ugradili jedan stent. On se na to šalio kako mu mašina, misleći na srce, sada bolje radi nego pre. Ima problema s kataraktom... On je inače psihički jak iako bilo koji čovek koji provede u zatvoru skoro 12 godina ne može da izgleda psihički baš najbolje - kaže Štrbac.

On dodaje da očekuje da će prvostepena presuda biti ukinuta, a u slučaju da bude potvrđena, Vasiljković ima zakonsku mogućnost da traži uslovni otpust jer je izdržao dve trećine kazne.

Činjenice:

Komandant Knindži pao u Australiji

- Tokom rata, Vasiljković bio vođa srpskih paravojnih snaga Knindže
- Optužen za zločine iz 1991. i 1993.
- Teretili ga za zlostavljanje zarobljenika u Kninu
- Optužen za smrt dva hrvatska vojnika
- Optužen da je 1991. izradio plan napada i zauzimanje glinske policijske stanice
- Uhapšen 2006. u Australiji, izručen Hrvatskoj
- Prvostepeno osuđen na 15 godina zatvora

Pročitajte OVDE kakav su to kosovski ultimatum spremile SAD i EU za Srbiju?

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Kapetan Dragan - Kako je počelo i kako će se završiti.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA