Najnovije

UKRAJINCI OSTALI BEZ ZUBA! Neutralisane vatrene tačke kijevskih snaga kod Mariupolja

Narodna vojska Donjecke Narodne Republike je neutralisala vatrene tačke ukrajinskih snaga u pravcu Mariupolja u Donbasu, odakle je mesto Kominternovo na jugu DNR granatirano nekoliko dana, saopštila je Operativna komanda Narodne vojske DNR.

Mapa sukoba oko Donjecka (Foto: Militairy Maps)

Ranije je predstavnik DNR-a u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju primirja saopštio da su kijevske snage koristile tešku artiljeriju prilikom napada na Kominternovo, a pri čemu su  ranjena dva civila. Prema lokalnim vlastima, kao rezultat granatiranja, dva naselja ostala su bez struje.

"Ukrajinske oružane snage nastavljaju da granatiraju naselja DNR. U poslednjih nekoliko dana napadano je Kominternovo iz svih raspoloživih oružja, uključujući i tešku artiljeriju. Nakon toka snage DNR su neutralisale vatrene tačke kijevskih snagau rejonu Talakovke", rekao je predstavnik komande DNR.

Kominternovo je naselje na jugu DNR-a. Nalazi se na kontakt liniji i redovno je izložemo granatiranju. Pre početka neprijateljstava živelo je oko 800 ljudi. Od 2016. godine, u naselju se nalazi ne više od 200 stanovnika. Naselje se nalazi 25 kilometara od grada Mariupolja koji kontrolišu kijevske snage.

Ukrajina sve slabija na frontu, više OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Evo i kako izgleda odred Čečena u Donjecku:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA