Najnovije

"BRILJANTNE BUDALE": Švajcarski mediji ocrnili Šiptare posle žestoke provokacije na utakmici protiv Srbije!

Švajcarcski mediji posle provokacije DŽake i Šaćirija opleli po fudbalerima i naveli da su sjajni igrači, ali da nemanju dovoljno razvijenu društvenu svest. 

Šaćiri pokazuje "orla" (Foto: Jutjub)

Fudbaleri Srbije odigrali su svoj drugi meč na Mundijalu sa selekcijom Švajcarske , a posle uvodnog gola Mitrovića, već na početku drugog poluvremena fudbaler Švajcarske Granit DŽaka izjednačio je rezultat i proslavio gol na "albanski način", da bi mu se posle drugog gola pridružio i Šaćiri.

Šaćiri, koji je u kopačkama sa zastavom tzv. Kosova igrao i provocirao srpske fudbalere, započeo je "šou" u Kalinjingradu koji je nastavio DŽaka. Kada je postigao izjednačujući gol, odmah je formirao rukama albanskog dvoglavog orla.

Švajcarskim medijima nije promakao ovaj detalj, te je osvanuo tekst u kojem stoje žestoke kritike na račin dvojice Albanaca.
 
Taj švajcarski medij je pod naslovom "DŽaki i Šaćiriju nedostaje politička senzitivnost" ovako video njihovo ponašanje posle pogodaka u Kalinjingradu:

"NJih dvojica, možda i najtalentovanijih fudbalera u ovoj generaciji Švajcarske, rešila su meč golovima. Imaju tako izgrađenu fudbalsku tehniku, da joj nema ravne u reprezentaiji. Ali, njihova politička senzitivnost i društvena svest su nedovoljno razvijene. Trebalo je da se drže fudbala te večeri, ali su oni svojim proslavama pogodaka izazvali da, zbog kulturnog koda Srba, kako na tribinama tako i uz TV ekrane, to shvate kao provokacije.

DŽaka i Šaćiri, koji obojica vode poreklo sa teritorije Srbije, korsitili su prste da pokažu albanskog dvoglavog orla, nacionalnistički pozdrav. A to su uradili na utakmici visokog rizika. Srbija nema dobre odnose sa Albanijom. Fudbaleri su i toga bili svesni.

"Briljantne budale", tako glasi naslov komentara Feliksa Bingesera, urednika najpoznatijeg švajcarskog medija Blika.

U komentaru se odaje priznanje DŽaki i Šaćiriju za golove, igru, učinak, pritisak sa kojim su se nosili. Ističe se da su bili briljantni! Ali se isto tako kaže da su provokativnim proslavama bacili senku na sve dobro što su uradili. Na taj način poslali su ružnu sliku u svet da je Švajcarska zemlja koja nije uspela da lepo vaspita dvojicu mladića koji je predstavljaju.

FIFA ne smatra prekršajem Šaćirijeve provokacije na utakmici sa Srbijom, više OVDE.

Izvor: Kurir sport

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA