Najnovije

DIE WELT: Evropska unija će skončati u mukama i lišena svakog dostojanstva

Glavni urednik lista Peter HUT: „Upravo posmatramo kako Evropa neslavno umire, a Evropljani to samo gledaju i okreću se na drugu stranu mašući glavama. Poklanjaju svoju pažnju svetskom prvenstvu u fudbalu ili vremenskim prilikama. Niko ne želi da poveruje da je istina ovo što se događa. Evropa im se čini isuviše velikom da bi doživela krah“

Migranti na putu u Zapadnu Evropu (Foto: Jutjub)

Evropska unija će skončati u mukama i lišena svakog dostojanstva - prognozira glavni urednik renomiranog i uticajnog nemačkog lista Welt am Sonntag Peter Hut.

U prilog svoje tvrdnje naveo je da Italija odbija da prima izbeglice, da zemlje Višegradske četvorke ne smatraju ni da su dužne da učestvuju u pregovorima na tu temu, da mnoge države-članice teže da EU pretvore u tepih sačinjen od „tkanina“ nacionalnih država.

Dodao je da neke od tih zemalja već „tkaju“ mrtvački pokrov za Evropsku uniju zaboravljajući da upravo evropskom jedinstvu i pomoći treba da zahvale svoje blagostanje.

Prvi čovek uticajnog Welt am Sonntag u nastavku doslovno piše:

„Upravo posmatramo kako Evropa neslavno umire, a Evropljani to samo gledaju i okreću se na drugu stranu mašući glavama. Poklanjaju svoju pažnju svetskom prvenstvu u fudbalu ili vremenskim prilikama. Niko ne želi da poveruje da je istina ovo što se događa. Evropa im se čini isuviše velikom da bi doživela krah.“

Hut je zato ispisao i svoju opomenu: „Realno, Evropa i nije tako velika. Nije stvar u tome da li smo mi Evropljani u stanju da se suprotstavimo apologeti nacionalne izolacije Donaldu Trampu. Nije stvar ni u zajedničkom budžetu ili oružanim snagama EU. Sada se radi o tome hoće li se Evropska unija razleteti u komade“.

Držanje Italije on smatra porazom Angele Merkel, a za Mađarsku tvrdi da tako revnosno gradi svoju novu nacionalnu državu da joj EU izgleda kao teret.

Po Hutovim merilima, u Poljskoj je u toku „prava tragedija“ u izvedbi njene vlade koja se često podsmeva evropskim vrednostima. A zvanična Varšava još „tepih“ EU sačinjen od jakih nacionalnih država smatra prednošću Unije.

Glavni urednik Die Welt panično tvrdi i da u EU „uzor za oponašanje“ postaju oni koji rade na njenim raskolima.

Zapadna Evropa sve je naseljenija migrantima, dok se istok Evrope prazni, više o tome OVDE.

Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vladimir Dimitrijević o temeljima evropske civilizacije

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA