Najnovije

ŠTA SE DEŠAVA SA LUKAŠENKOM? Belorusija snabdeva ukrajinsku vojsku vojnom tehnikom

Šasija «Volat» Minskog zavoda tegljača točkaša (MZKT) mogu biti korišćeni pri pravljenju novih radarskih stanica u Ukrajini. Ovo je postalo poznato nakon što je Petro Porošenko na svojoj stranici na Fejsbuku najavio novu generaciju modela opreme, koja će uskoro ući u naoružanje ukrajinske vojske, prenosi "Radio Sloboda".

Tegljač Volat (Foto: mzkt. by)

U ovom slučaju reč je o radarskoj stanici u formatu 3D, napravljenoj u naučno-istraživačkoj proizvodnji preduzeća "Iskra" u Zaporožju. Kao što se vidi iz predstavljenog na videu sa društvene mreže, mobilna stanica bazira se na osnovu šasije proizvodnje MZKT (Minski zavod tegljača točkaša). Kako je rekao predsednik Ukrajine "ukrajinsko nebo je sada bezbedno zaštićeno od neprijatelja."

Podsetimo se da je 2017. snabdevanje oružja Ukrajini iz Belorusije praktično prekinuto. Zvanično se isporučuju samo "civilni" proizvodi. MZKT, koja je jedna od šest najvećih svetskih proizvođa šasija za raketne sisteme, nije zvanično objavio svoju saradnju sa Kijevom. Osim toga, do nedavno, beloruski kompanija fokusirana je isključivo na rusko tržište. Na njihovim platformama bazirani su raketni kompleksi: "Iskander", "Tornado", "Topolj", "Topolj-M", "Jars", "Rubež", S-300 i S-400

Ves Mičel je zapretio Turskoj zbog kupovine ruskog antiraketnog sistema S- 400, više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Tegljač MZKT

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA