Najnovije

PUTIN PREDSTAVIO NOVI RAKETNI ARSENAL: "Avangard" uskoro, "Sarmat" kroz godinu dana (VIDEO)

Raketni sistem „Avangard“ biće predat raketnim jedinicama u najskorije vreme, a interkontinentalna raketa „Sarmat“ kroz godinu dana - objavio je Vladimir Putin.

Vladimir Putin (Foto: RIA)

Učinio je to za vreme ceremonije u Kremlju priređenoj za 800 najboljih diplomaca ruskih vojnih akademija i fakulteta bezbednosti.

Šef države im je otkrio da je udeo savremenog naoružanja u oružanim snagama RF već dostigao 60 odsto, a da će 2021-ve do do planiranih 70 odsto.

Podsetio je da je pre samo šest godina takvog naoružanja u ruskim kopnenim, raketno-nuklearnim snagama i ratnoj floti bilo jedva 16 odsto.

Putin je u nastavku obraćanja diplomcima istakao da je ceo niz ruskih modernih oružja bez konkurencije u svetu jer je godinama, a u nekim slučajevima, i decenijama ispred onoga što imaju konkurenti.

Ukazao je da hipersonični raketni sistem „Kinžal“ već „dežura“ u ruskom Južnom vojnom okrugu, a da će on i drugo savremeno naoružanje višestruko povećati vojni potencijal Rusije.

Predsednik RF je, inače, na ceremoniji rekao i da su Oružane snage RF proteklih dana iz Sirije povukle 13 aviona, 14 helikoptera i 1.140 vojnika i oficira.

Diplomcima je poručio da Oružane snage RF počivaju i na velikoj tradiciji koja uključuje blistavo profesionalno vojno školstvo, poštovanje potčinjenih i spremnost za žrtvovanje za Otadžbinu i saborce.

„Ubeđen sam, dodao je, da i svako od vas u ovim trenucima oseća tu neprekinutu vezu između naših vremenskih epoha i generacija. I da shvatate kolika je čast biti vojnik i oficir Rusije i nastaviti delo njenih heroja“.

Putina čekaju i papa Franja i kraljica Elizabeta Druga, a evo zbog koga je došao na vreme – više OVDE.

Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA