Najnovije

SLOVENSKA BRAĆA: "Noćni vukovi" se poklonili svetom Knezu Lazaru u Ravanici, pa produžili na Kosovo

Članovi ruskog moto-kluba "Noćni vukovi" tokom moto-marša "Slovenski svet 2018" učestvovali su i u manifestaciji obeležavanja Vidovdana, rekla je pres sekretar kluba Ana Komarova.

Noćni vukovi (Foto: Jutjub)

"Svrha moto-marša je ujedinjenje slovenskih naroda i, naravno, kulturna razmena", objašnjava predstavnik "Noćnih vukova". U prvoj nedelji učesnici motomarša su posetili pravoslavne manastire i crkve Rusije, Belorusije, Slovačke, Mađarske i Srbije, kao i spomenike sovjetskim vojnicima koji su poginuli u borbi za svoju domovinu, a gde su položili cveće.

Na nacionalni praznik Srbije - Vidovdan - motokolona je posetila srpski manastir Ravanicu, da bi se poklonili svetom knezu Lazaru, koji je poginuo na Kosovu polju u borbi sa Turcima na ovaj dan 1389. godine

"Noćni vukovi" predali su igumaniji manastira Mariji ikonu Svetog Luke Krimskog i svetog kneza Aleksandra Nevskog. Posle toga, episkop braničevski Ignjatije pozvao je motocikliste na svečani obrok.

Od Ravanice, moto-marš je produžio na Kosovo da poseti mesta povezana sa životom kneza Lazara.

Međunarodni moto-marš "Slovesnki svet 2018" organizuju Federacija motociklista Rusije i moto-klub "Noćni vukovi". Učesnici moto-marša su krenuli iz Moskve 20. juna, a vratiće se kući 12. jula. Moto-marš ima za cilj popularizaciju kulturnog, istorijskog i duhovnog nasleđa zemalja slovenskog sveta, održavanje pravoslavnih vrednosti i jačanje prijateljskih odnosa između zemalja.

Putin je ostavio kraljicu Elizabetu Drugu i papu Franju da čekaju, a zbog koga je došao na vreme čitajte OVDE.

Izvor: Vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vođa “Noćnih vukova” predstavio svoj film u Novosibirsku:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA