Najnovije

Objavljena karta mogućeg napada ukrajinskih oružanih snaga na Donbas! (VIDEO)

Prema rečima zamenika šefa Operativne komande na DNR Eduarda Basurina, primećuje se velika koncentracija ukrajinske vojne opreme na svojim granicama.

Donbas (Foto: Jutjub)

Ruski sajt "Zvezda" je objavila interaktivnu mapu mogućeg napada Oružanih snaga Ukrajine na Donbas, o kojoj je ranije govorio zamenik šefa Operativne komande DNR Eduard Basurin.

Prema njegovim rečima DNR je više puta uočila veliku koncentraciju i kretanje ukrajinske vojne opreme, uprkos činjenici da je njeno prisustvo na liniji dodira zabranjeno Minskim sporazumima. Pored toga, tehnika se konstantno kreće duž linije fronta.

Eduard Basurin napomenuo da ukrajinski BMP (Borbena vozila) pucaju po "mnogostradalnom" Dokučajevsku, po stanovnicima stambenih četvrti, a artiljerija i tenkovi su koncentrisani na području Granita. Štaviše - tehnologija se premešta u Starognatovku, a potom ili bliže Dokučaevsku ili Azovskom moru.

U slučaju da Ukrajina krene u ofanzivu, moguće je nekoliko varijanti razvoja događaja, naglasio je Basurin.

"Ako VSU (Ukrajinske oružane snage) neće da računa sa svojim gubicima, sa vojne tačke gledišta oni mogu ići u gradu Donjeck od strane Spartaka, jer se tamo nalaze linije fronta. Pored toga, tamo je privatni sektor i zgrade visokog etaža. Ovo je, ako im nije žao svojih ljudi i ako žele puno krvi ", rekao je.

Međutim, naglasio je Basurin, ako Ukrajina hoće taktički uspeh, onda je još jedan scenario moguć.

"Ako taktički žele da uspeju, onda je to na jugu sa izlazom na ruskoj granici i postepenog ukidanja do severa, kontra napadom sa strane Gorlovka. Šahtersk, Ilovajsk, mi smo u velikom okruženju, takođe i udari u Luganskom regionu, ove planove oni prave." Zaključio je.

Pored toga, ranije, neki stručnjaci su predložili da Poroščenko i njegov tim pojačaju događaje sa početkom 14. juna Svetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji.

Takođe prošle nedelje, zarobljeni vojnik milicije u 14. mehanizovane brigade VSU Jakob Veremejčik je rekao da NATO instruktori pripremaju ukrajinske vojnike za napad na Donbas.

Po rečima Veremejčika, pre šest meseci, on je zajedno sa drugim vojnicima poslat na Javorvski poligon u Lvovskom regionu, gde su ih iz alijanse instruktori učili napadu na grad, snimanju objekata i druge ofanzivne operacije.

Vladimir Putin uveo je kontrasankcije Americi i njenim saveznicima, više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA