Najnovije

Kreće zagrevanje za Guču, Sabor kumova ovog vikenda u Goračićima

Tradicionalni Sabor kumova održava se 9. i 10. juna u dragačevskom selu Goračići, na obroncima planine Jelice. Reč je o jedinstvenoj manifestaciju u svetu koja slavi običaj kumstva.

Dramlić, Minkov, Jovančević i Dolović (Foto: Pravda)

Na konferenciji za medije program Sabora kumova predstavili su profesori Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo, koja je generalni sponzor Sabora kumova, dr Đorđe Minkov i dr Dragica Jovančević, predsednik TO Dragačevo Vukašin Dramlić i zamenik predsednika opštine Lučani Milivoje Dolović.

Pored tradicionalnog kumovskog višeboja, takmičenja u šahu, stonom tenisu i skoku u dalj, na kome će biti izabrani najbolji kumovi u 2018. godini i takmičenja u spremanju jeličke gibanice, u Goračićima će se 9. juna održati i Predtakmičenje trubača za Sabor u Guči na kome će se za prolazak u finale boriti šest trubačkih orkestara iz Dragačeva.

Osim bogatog kuturo-umetničkog i sportskog programa, svi koji za vikend posete Goračiće mogu da vide crkvu sagrađenu 1810. godine koja je pod zaštitom države, Muzej goračićke bune, arheološko nalazište Gradina iz rimskog perioda ili uživaju u prelepom planinskom ambijentu. Otvaranje Sabora kumova je u subotu u 12 sati, a u 15.30 počinje defile trubačkih orkestara i predtakmičenje.

Na večernjem koncertu koji se takođe održava 9. juna od 20 sati nastupaju Rade Jorović, Snežana Babić-Sneki i Snežana Kockar.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA