Najnovije

STANKOVIĆ: Šiptari sa juga centralne Srbije nisu tema razgovora u Briselu

Šiptari sa juga centralne Srbije nisu tema razgovora u Briselu i njihovo usvajanje "Političke deklaracije" kojom traže da budu uključeni u dijalog Beograda i Prištine više je političke prirode zbog predstojećeg izbora za nacionalni Savet Šiptara, izjavio je predsednik Koordinacinog tela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Zoran Stanković.

Zoran Stanković (foto: Jutjub)

Skupština šiptarskih odbornika, tri opštine juga centralne Srbije, usvojila je ranije danas "Političku deklaraciju", kojom traži od privremenih kosovskih institucija i vlasti u Beogradu da u dijalog o normalizaciji odnosa bude uključen i, kako kažu, politički status Šiptara iz Bujanovca, Preševa i Medveđe, teritorije koju oni nazivaju "Preševska dolina".

Stanković kaže da ta deklaracija predstavlja nastavak njihovog donošenja deklaracija i podsetio da je prva doneta 2006. godine, pa 2013. i sada 2018. godine.

"U toj deklaraciji ima stvari koje ćemo analizirati, ali ima mnogo neprihvatljivih stvari koje se zasnivaju na opštoj proceni koje ne sadrže istinu", naveo je Stanković.

Kako je rekao Stanković, ta deklaracija možda koristi nekome u predizbornim aktivnostima pošto je izbor za Nacionalni savet Šiptara 4. novembra i s obzirom na neke druge političke poene.

"Ali, to nije naše da se o tome izjašnjavamo, s obzirom na ulogu Koordinacionog tela", kazao je Stanković.

OVDE pogledajte šta su sve tražili Šiptari sa juga centralne Srbije.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Stanković: Istorija Srbije iz prvog lica

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA