Najnovije

CILJ JE DA SE GRAĐANI DRŽE U STRAHU: Ko vodi specijalni rat protiv Srbije i Vučića?

Zašto srpski režim stalno lansira priče o "specijalnom ratu" koji se navodno vodi protiv Srbije?, piše Radio Slobodna Evropa.

Vučiću nije smešno (Foto: Jutjub)

"Cilj je da se građani stalno drže u strahu"

- Nedavno je glavni urednik tabloida Informer, koji je blizak vlasti, najavio u emisiji Televizije Pink početak specijalnog rata protiv Srbije. Interesantno je da je rekao da se tek očekuje početak specijalnog rata, mada on već šest godina priča da taj rat traje. To su sve ludosti koje ovaj režim protura da bi građani živeli u psihozi kako je u Srbiji stalno opasna situacija i da predsednik Vučić čini nadčovečanske napore da odbrani Srbiju - kaže za RSE Jovo Bakić, docent Filozofskog fakuleta.

- Motiv za priču o specijalnom ratu protiv Srbije i Vučića jeste taj što se stalno najavljuje da bi u ovoj godini, eventualno u sledećoj, moglo doći do potpisivanja sporazuma između Beograda i Prištine, pa je potrebno pripremiti javnost. Pominju se britanske obaveštajne službe, Nemci, i tako dalje. Svi su se oni zaverili protiv hrabrog, neustrašivog predsednika koji se bori za Kosovo i ne popušta pod pritiscima Zapada - dodaje Bakić.

- Setimo se onog dramatičnog saopštenja policije iz oktobra 2016. godine u kome je rečeno da je u blizini porodične kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića, u Jajincima, policija pronašla arsenal oružja u sanducima. Otvorena je istraga, a onda je nastao muk. Niko to više ne pominje. To je vrlo upečatljiva ilustracija tehnologije vladanja o kojoj govorimo. Što bi neko ostavljao oružje na gomilu na istom mestu? Ako hoće već nekoga da ubije, dovoljan mu je jedan snajper. Ne ostavlja sanduke oružja. Priča je potpuno budalasta - kaže on.

Zašto se cela Srbija smeje Vučiću čitajte OVDE.

Izvor: Radio Slobodna Evropa/Vesti onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vučić o migrantima kako će da dignu natalitet i ekonomiju Srbije

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA