Najnovije

"Srpska pravoslavna crkva je ključna za opstanak Srba na Kosovu i Metohiji"

U okviru posete Kosovu i Metohiji, delegacija Narodnog slobodarskog pokreta srela se u Gračanici sa Vladikom Teodosijem, episkopom raško-prizrenskim.

Slobodari kod vladike Teodosija (Foto: slobodarski.rs)

Tom prilikom Vladika Teodosije je gostima izneo detalje o svakodnevnim iskušenjima sa kojima je Crkva suočena i ocenio je da po svemu Crkva deli probleme Srba koji su ostali na prostoru Kosova i Metohije. Vladika je istakao kako se Srpska pravoslavna crkva ne meša u dnevnu politiku, ali je podsetio kako je Sabor SPC na svom zasedanju u maju doneo jasan stav o Kosovu i Metohiji te da se SPC svugde i na svakom mestu drži te saborske odluke

Ispred Slobodara, Miroslav Parović i Marko Teslić izrazili su zahvalnost Eparhiji raško-prizrenskoj na tome što je u duhu svetle tradicije naše Crkve na sebe preuzimala teško breme borbe ne samo za duh Srba, već i za fizički opstanak i organizovanje života naroda na Kosmetu. Gosti su istakli kako niko nema prava da zaboravi to da je posle povlačenja vojske i policije sa KiM praktično jedino SPC bila branik totalnom raseljavanju Srba, a pogotovo iz krajeva južno od Ibra. Takođe, od strane Slobodara istaknuta je i pohvaljena velika diplomatska misija koju imaju pre svih sam Vladika Teodosije i otac Sava Janjić, iguman manastira Visoki Dečani.

Pročitajte OVDE još jedno pismo Vučiću sa Kosova i Metohije.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Protestna nota Slobodara ambasadoru Francuske

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA