Najnovije

Evo kako da letujete jeftino i to da putujete avionom: Dva dana pred polazak potrebno je učiniti sledeće

Turistički agenti objašnjavaju da je ovakva cenovna politika posledica previše zakupljenih čarter letova za sezonu uz već postojeće standardne komercijalne letove za Tursku i Egipat.

More, more... (Foto: pixabay)

Ovo se pre svega odnosi na hotele u Grčkoj i svim njenim ostrvima, Italiji, Turskoj, i Španiji. Tako čarter letom u Italiju možete letovati za 280 evra, a u Grčkoj za 150 evra, koliko je maltene trošak agenciji samo za avio prevoz.

Agencije su ove godine kupile više od 100.000 avionskih mesta za celu sezonu što je više nego ikada.To sada ne mogu da popune, avioni lete maltene prazni i plaćaju čarter za čarterom, jer su im ugovori za prevoz i smeštaj bez prava otkaza. To im ugrožava poslovanje, pa su primorani da snize aranžmane ispod svake cene.

Najviše problema agencije imaju sa popunjenošću letova za Italiju i Grčku, zatim za Tursku i Španiju.

-Ovo su za putnike dobre vesti iz dva razloga. Prvo, uplatom aranžmana od dva dana pred put putnici štede i do 70 odsto novca. A drugo, kada dva dana pred put provere agenciju, mogu biti sigurni da je ona solventna i da neće bankrotirati zbog slabe sezone. Ovo je naročito bitno, jer u slučaju propasti agencije, osiguranje od 300.000 evra ne bi bilo dovoljno da se obeštete putnici.

Najveće uštede građani mogu da ostvare na putovanjima za Italiju i njena ostrva – Siciliju, Sardiniju i Kalabriju, gde se mogu naći aranžmani od 1.000 evra sniženi i na 280 evra. Poenta je da čekaju sa uplatom dva dana pred put. Nemoguće je da neće biti mesta jer avioni lete poluprazni, kažu u turističkim agencijama.

Kako kažu nije mnogo bolja situacija ni sa apartmanskim smeštajem u Grčkoj, tako da ne bi trebalo da nas iznenadi gašenje pojedinih tur-operatera do kraja sezone.

Koji je najnoviji hit na plaži pogledajte OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Kad letovanje presedne (a nije ni počelo)

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA