Najnovije

DA LI POČINJE STVARANJE CENTARA ZA MIGRANTE NA BALKANU? EU dala 6 miliona BiH da smesti migrante

Evropska komisija je danas usvojila specijalnu meru u vrednosti od šest miliona evra za podršku Bosni i Hercegovini u upravljanju migracijskim tokovima.

Migranti u Beogradu (foto: Sinhua)

Sredstva EU će unaprediti kapacitete Bosne i Hercegovine za identifikaciju, registraciju i upućivanje državljana trećih zemalja koji prelaze granicu, osigurati smeštaj i osnovne usluge za izbeglice, azilante i migrante, te osnažiti kapacitete za kontrolu i nadzor granica, a na taj način će podržati i prevenciju i borbu protiv trgovine ljudima.

Ta sredstva nadovezuju se na iznos od milion i po evra koji je postao dostupan u junu kako bi BiH odgovorila na hitne humanitarne potrebe izbeglica i migranata.

Pored humanitarne pomoći, od 2007. godine Evropska komisija pružila je pomoć Bosni i Hercegovini u području migracija i upravljanja granicama u iznosu od 24,6 miliona evra.

Od januara 2016. godine Bosna i Hercegovina je takođe i korisnica regionalnog programa “Podrška zaštitno-osetljivom upravljanju migracijama” u vrednosti od 8 miliona evra, saopšteno je iz Delegacije EU u BiH.

OVDE pogledajte koliko je Šiptara bilo na Kosovu i Metohiji 1455.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vučić: Nama su potrebni migranti da nam poprave ekonomiju

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA