Najnovije

HOĆE LI KRENUTI POTRAGA? Skriveno blago despota Đurđa na planini Ostrici

Širom Srbije postoje priče o skrivenom blagu iz prošlih vremena.

Blago (foto: Pixabay)

Legenda kaže da u šumama planine Ostrice leži šest tovara blaga, koje je bežeći pred Osmanlijama iz Smedereva sakrio Đurađ Branković.

Mnogi tragači za blagom i avanturisti prošli su šumskim stazama tragajući za skrivenom riznicom Nemanjića, ali još uvek je niko nije našao. Priča se da je obroncima planine Ostrice prošlo na stotine drvenih sanduka punih zlata i srebra.

U dubini planine pune jazbina i zmija, nalazi se pećina Sokolica u kojoj se po narodnom predanju nalazi skriveno blago. Mnogi su tragali za krunom blaga Nemanjića, koja još uvek nije pronađena, ali postoji mogućnost da se nalazi u ovoj pećini.

Među meštanima kruži legenda da blago čuva velika zmija, a Radoslav Ignjović iz Mrčajevaca, koji je pre šest godina ispred ulaza u pećinu pronašao kašiku od zlata i srebra i poklonio je manastiru Vujan, kune se da ju je video.

,,Dugačka je bila do 12 metara, po nekoj mojoj proceni koliko sam mogao od od staha da primetim. Ona je crno-žuta-crvena. Ja mislim da je otrovnica, imala je glavu veličine kao ovčija glava”, priča Ignjović.

Dragan Todorović novinar u penziji, pripovedao nam je legendu da blago ima još jednog čuvara, kaluđera Teodosija, koji je dočekao Đurđa Brankovića na Ostrici.

,,Reč je o kaluđeru koji se s vremena na vreme pojavljuje na ovim prostorima, okružen čoporom vukova. Meštani su ga viđali, prilazili su mu i razgovarali sa njim, ali on je uvek ćutao, a onda odjednom zagonetno, kao što se i pojavio, nestajao”, rekao je Todorović.

Priča se da oni koji krenu u potragu za blagom prati proklestvo, zbog toga je najmanje tragača među meštanima, ali najviše onih koji u njega veruju.

OVDE pogledajte kakvi misteriozni objekti su nađeni u Kini.

Izvor: Glas zapadne Srbije

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Lovci na blago u Srbiji

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA