Najnovije

RADIKALI: Uključiti Rusiju u pregovore o Kosovu i Metohiji

Srpska radikalna stranka obratila se javnosti povodom poslednjeg razvoja situacije na Kosovu i Metohiji.

Šešelj (foto: SRS)

U saopštenju za štampu koje su dostavili redakciji Pravde oni navode da sa velikom pažnjom pate i analiziraju događaje vezane za Kosovo i Metohiju. 

"Naš stav je da se radi o izuzetno ozbiljnoj temi koju, za razliku od ostalih političkih stranaka, ne želimo da koristimo za dobijanje političkih poena. Smatramo da imamo obavezu prema našim sugrađanima iz južne srpske pokrajine da budemo suzdržani i odmereni i da ne dajemo ishitrene izjave koje bi mogle da pogoršaju njihov položaj.", navode radikali. 

Takođe primećuju da se šiptarima ne može verovati jer se vidi da ne poštuju dogovore koje su potpisali i da nisu formirali tzv. Zajednicu srpskih opština. 

Takođe radikali traže da se u pregovore uključe i dve preostale stalne članice Saveta bezbednosti sa pravom veta - Ruska Federacija i Narodna Republika Kina,  kao tradicionalni saveznici i prijatelji Srbije. 

"Ne možemo očekivati od vodećih zemalja članica Evropske unije i NATO pakta da budu nezavisni i objektivni posrednici u bilo kakvom dijalogu sa kosovskim Albancima, budući da su te zemlje glavni sponzori i promoteri kosovske nezavisnosti.", zaključuju radikali u svojem saopštenju. 

OVDE pogledajte sve o Vučićevom "ograničenju" RS i "razgraničenju" na KiM.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Šešelj objasnio Šiptarima istinu o Kosovu i Metohiji

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA