Najnovije

PROGONITELJU SRBA SPOMENIK USRED ZAGREBA: Hrvatska nastavlja sa širenjem ideologije zla i mržnje!

Prvi hrvatski predsednik Franjo Tuđman dobiće još jedan u nizu spomenika, koji će zameniti postojeći kod tzv. Bandićevih fontana u Ulici Hrvatske bratske zajednice u Zagrebu

Ustaše marširaju Zagrebom (Foto: Jutjub)

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić raspisao je tender za postavljanje spomenika Franji Tuđmanu. Međutim, spomenik neće biti postavljen na trgu koji nosi ime prvog predsednika Hrvatske nego nadomak Bandićeve kuće. 

Tuđmanov bronzani kip biće postavljen na blok gde će stajati natpis ''Dr. Franjo Tuđman - prvi hrvatski predsednik'' s datumima rođenja i smrti.

Stajaće i natpis: ''Možete mi, evo, uzeti i slobodu, pa i život, ali ne i misao, ne i istinu, ne i moj prilog povijesti naroda kojemu pripadam.'' To je citat iz Tuđmanovog zatvorskog dnevnika od dana 14. avgusta 1984. godine, odnosno 81. dana od služenja zatvorske kazne.

Da podsetimo, prvi hrvatski predsednik Franjo Tuđman ostao je upamćen po rasističkom stavu prema Srbima i javno je pozivao na njihov progon iz Hrvatske, odnosno Republike Srpske Krajine. NJegovi govori su bili prepuni otvorene mržnje i zagovaranja neprijateljstva prema srpskom narodu. Odgovoran je za egzodus 250.000 Srba i smrt najmanje 2.000 Srba tokom zločinačke operacije “Oluja”.

Hrvatski desničari prete smrću Dragu Pilselu. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Index.hr/Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Fašistički govor Franje Tuđmana u Kninu posle završetka zločinačke operacije “Oluja”

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA