Najnovije

"Nušićijada" u Ivanjici - manifestacija osmeha i kulture

Velikom paradom meštana i primopredajom ključeva grada sinoć je u Ivanjici i zvanično otvorena deveta "Nušićijada". Pod sloganom „Ko tebe jadom, ti njega Nušićijadom“ manifestacija je počela tradicionalnom paradom i svečanom primopredajom ključeva Ivanjice predsednika opštine Zorana Lazovića Nušiću, koga svih ovih godina oživljava glumac Milan Milosavljević.

Slogan ovogodišnje ''Nušićijade'' (Foto: Pravda)

Ovogodišnja '’Nušićijada'’ posvećena je jubilejima: 180 godina od izgradnje ivanjičke crkve, 150 godina od prve knjižnice, 100 godina od Velikog rata i 40 godina od izgradnje prvog vrtića u Ivanjici. Na programu Nušićijade su predstave: „Dva mirisa ruže“, „Dr“, „Gospođa ministarka“ i kabaretsko-poetsko veče „Brak, ustvari ljubav“. U muzičkom programu nastupaju Željko Joksimović, Haris DŽinović, Leksington, S vremena na vreme, Trio Amarkord, Ejmi Haus tribjut bend, Ođila, nekoliko džez orkestara i mnogi drugi.  Tokom trodnevne manifestacije organizovana je celodnevna dečja scena, izložbe, tribine, književne večeri humora i satire i filmske projekcije.

Tokom vikenda posetioci "Nušićijade" prisustvovaće pozorišnim predstavama, koncertima i brojnim drugim sadržajima organizovanim u čast velikog srpskog komediografa i u slavu smehu, radosti i veselju.
Organizatori "Nušićijade", koja od ove godine ima i sertifikat za kvalitet Udruženja za turizam i manifestacije, jesu opština Ivanjica, Dom kulture i Turistička organizacija Ivanjica.

 

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA