Najnovije

"Kosovo je bilo izgubljeno za Srbiju pre dolaska Vučića"

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je da Aleksandar Vučić nosi ogroman teret svoje poštene namere da kosovsko pitanje postavi kao najvažnije državno pitanje Srbije.

Milorad Dodik (Foto: Jutjub)

- Pre dolaska Vučića na vlast Kosovo je bilo izgubljeno za Srbiju i niko ga nije otvarao i bilo je pitanje vremena zatvaranje priče na štetu Srbije i srpskog naroda. Vučić je vratio snazno ovo pitanje kako bi zastitio Srbe na Kosovu, ali i kako bi zastito Srbiju kao državu - istakao je Dodik u intervjuu za Novosti i dodao da se Vučić danas bori za srpske interese i za srpski narod kao što se americki predsenik bori za svoj narod i drzavu.

Dodik napominje da ima onih koji su imali priliku i povoljnije okolnosti da stave to pitanje na dnveni red, a ođednom postaju glavni opomenti borbe za Kosovo. 

- Vučić vodi jednu tesku borbu i umesto da se svi okupimo oko njega i pokazemo jedinstvo imamo one koji govore da "on nije taj". Uvek kada su Srbi jedinstveni onda su najjači. Na pitanju Kosva moramo pokazati jedinstvo svih Srba - poručuje Dodik.

On smatra da Srbija ima jaku drzavu i rukovodstvo i kaže da svim srcem podrzava borbu za očuvanje Kosova.

Kada je u pitanju njegova želja da Srbija i RS budu jedna drzava, Dodik kaže da se ne može podeliti jedan narod koji ima tako jaku sinregiju. 

- Već jedan vek se ovde govori o bosanskim , hrvatski, crnogrskim Srbima. Uvek se izbegava da se kaze da smo mi samo - Srbi - ukazuje Dodik.

- Ako je nekadašnja unutrašnja linija Jugosavije postala granica, ne vidi zasto to ne bi postala i obva u Bosni - dodao je on.

Kaze i da je ponosan sto će ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov doći 17. septembra u Banjaluku na postavljanje kamena temljca za izgradnju Rusko-srpskog centra.

Na pitanje da li će predsednik Risije Vladimir Putin doći na otvaranje centra, Dodik kaže da je u poslednja dva navrata kada je razgovarao sa njim pomenuo mu je tu ideju. 

- Mislim da bi to bio ozbiljan razlog za njegv dolazak u Banjaluku i RS. Ako mene pitate da li mislim da će Putin doći na otvaranje centra, mislim da hoće - rekao je Dodik.

Dodik je zaključio da i on i predsendik Vučić trpe velike pritiske Zapada i onih koji bi da nametnu mnoga rešenja štetna po Srpsku i Srbiju, ali nda se konstantno bore da zaštite srpske nacionalne interese.

Svi detalji Vučićeve posete Kosovu OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Poslednji sastanak Tačija i Vučića pre mesec dana

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA