Najnovije

PRIPREME ZA RAT?! Tzv. Kosovska policija prekinula godišnje odmore, KFOR izvodi velike manevre, nešto se čudno dešava na jugu Srbije!

Operativnim nalogom Kosovska policija prekinula je odmor svojim uniformisanim članovima.

Tzv. Kosovska policija (Foto: Jutjub)

Portal Kallxo došao je u posed sadržaja pisma koje je svojim podređenima poslao direktor operative, Rašit Ćaljaj.

„Zbog operativnih angažmana do daljnjeg se suspenduju odobrenja za odmore za uniformisano osoblje sve do donošenja druge odluke,“ stoji u mejlu koji je uputio direktor operative, Rašit Ćaljaj.

Kallxo je zatražio pojašnjenje od Kancelarije za medije u policiji o tome koji su razlozi za ovu odluku, ali odgovor nije bio konkretan.

„Kosovska policija, u skladu sa svojim operativnim planiranjem, takođe preduzima planiranje svojih ljudskih resursa za efikasnije obavljanje službenih dužnosti,“ glasi odgovor policije.

Nisu objašnjeni razlozi zbog kojih je policiji dato da preduzme ovakav potez.

Istovremeno se na Kosovu se događaju i, za lokalne prilike, veliki vojni manevri.

KFOR izvodi "planirane vežbe" širom Kosova u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija – ovom porukom se NATO vojna misija na Kosovu i Metohiji obratila javnosti uz fotografije i video snimak svojih jedinica kako krstare putevima.

Američke jedinice viđene su tako posle dužeg vremena i na Jarinju. Kadrovi kretanja jedinica KFOR-a dolaze u jeku spekulacija, ali i upozorenja o mogućim nemirima na Severu.

Vežba se izvodi kako bi se „održala spremnost“ i „operativna sposobnost“ kojima se „garantuje mirno i bezbedno okruženje i sloboda kretanja“ – saopštio je KFOR.

Ove nedelje je na Severu Kosova boravio i admiral DŽejms Fogo, komandant Komande združenih snaga u Napulju, zajedno sa komandantom KFOR-a, Salvatoreom Kuočijem.

Vojnicima KFOR-a kojih je na Kosovu preko 4.000 mogu da se priključe i timovi za brzo reagovanje. Ne očekujemo probleme ni kratkoročno, ni dugoročno – naveo je on.

Septembra će na Kosovu da bude raspoređeno i preko 125 vojnika bataljona za helikopterske napade Nacionalne garde vojske Tenesija.

“Izrael se kockao i izgubio u Siriji“. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: kossev.info

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vojska Srbije 2018. nabavka novog naoružanja 

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA