Najnovije

IRANSKI TANKER NESTAO SA RADARA: Amerikanci i dalje prete svima koji mu pomognu!

Iranski tanker Adrijan Darja 1, koji je u središtu spora između Teherana i Zapada, je najverovatnoje isključio svoj transponder u Mediteranu zapadno od Sirije, pokazali su podaci o praćnju brodova Refinitiv.

Podaci su pokazali da je tanker, natovaren iranskom sirovom naftom, poslao poslednji signal o svom položaju negde između Kipra i Sirije, ploveći prema severu u ponedeljak u 15.53 sati, prenosi Rojters.

Brod, prethodno nazvan Grejs 1, zadržali su Britanci na Gibraltaru 4. jula zbog sumnje da je na putu za Siriju, čime se krše sankcije Evropske unije.

Gibraltar je pustio iranski brod 15. avgusta posle pismenog uveravanja iz Teherana da brod neće isprazniti svojih 2,1 miliona barela nafte u Siriji.

Medutim, kako se navodi tanker će verovatno pokušati da obavi transfer sa broda na brod, nakon što je Iran saopštio da je prodaja zakljucena.

Vašington je upozorio sve države da ne pomažu brodu, rekavši da bi to smatrao podrškom Islamskoj revolucionarnoj gardi, koju smatra terorističkom organizacijom.

Pao Suhoj u Rusiji! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA