Najnovije

PRIPREME ZA KONAČNI OBRAČUN: Sirijska vojska gomila trupe na severozapadu zemlje (MAPA)

Sa čistom situacijom na jugu zemlje sirijska vojska se okreće severu i vrši pripreme za obračun sa pobunjenicima u tom kraju.

Tenk sirijske vojske u dejstvu (foto: Jutjub)

Sirijska Arapska Armija se priprema za nekoliko važnih bitaka koje će se desiti u provinciji Latakija.

Mapu tog regiona možete pogledati ispod... 

Prvi važan napad će se fokusirati na DŽabal Al Akrad i DŽabal Turkmen regione u severnoj Latakiji koji su pod delimičnom kontrolom Hadžat Tarir Al Šam, Slobodne Sirijske Armije i nekoliko džihadističkih frakcija. 

Za razliku od prethodnih borbi u ovom regionu mtk ofanziva neće stati sve dok Sirijska Arapska Armija u potpunosti ne zatvori granicu prema turskoj u regionu Latakija.

Ova severoistočna granica regiona Latakija prema Turskoj je dugo glavna zona za ulazak džihadističkih pobunjenika iz Turske u Siriju. 

Ako uspeju da zatvore ovu granicu to će biti odličan položaj za napad na džihadističko utvrđenje DŽizr Al Šugur.

Dok će Četvrta Divizija biti fokusirana na severnu Latakiju, Tigrove snage će se baviti zauzimanjem celog severnog dela Al Gab visoravni. 

Zbog svoje blizine gradu DŽizr Al Šugur, visoravan Al Gab mora da bude zauzeta pre nego što Sirijska Arapska Armija krene prema ovom strategijskom gradu. 

Al Gab visoravan je trenutno pod kontrolom Tarir Al Šam, Slobodne Sirijske Armije, Turkestanske radničke partije i DŽabat Tarir Surija.

Poslednji deo ofanzive Sirijske Arapske Armije će se fokusirati na zauzimanje džihadističkog uporišta DŽizr Al Šugur, koje je locirano uz samu granicu sa Turskom. 

Grad DŽizr Al Šugur su u maju 2015. zauzeli teroristi i od tada je glavno stecište za sve džihadističke grupe u severozapadnoj Siriji. 

Iz ovog grada se takođe lansira većina projektila i dronova, tako da je to još jedan razlog zašto vrhovna komanda sirijske vojske i ruska vojska žele da ponovo zauzmu grad. 

OVDE pogledajte sve o ruskom helikopteru koji je ubica tenkova. 

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Napredovanje Sirijske vojske kroz pustinju

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA