Najnovije

STAMATOVIĆ: Srpsku poljoprivredu Vučić poklanja lažnim investitorima u arapskoj nošnji!

- Zdrava Srbija (ZS) najiskrenije podržava malinarska udruženja iza Priboja, Prijepolja, Užica i cele Zapadne Srbije koji zahtevaju od Vlade Srbije da ispuni obećanje kojim je letos, milom i silom razbijala malinarske blokade puteva, i da bez odlaganja obezbedi obećanu iplatu isporučenog roda maline "po akontnoj ceni od 125 dinara, sa tendencijom rasta do 160 dinara" i tako spreči samovolju režimu bliskih hladnjačara koji iz godine u godinu pljačkaju desetine hiljada srpskih malinara - izjavio je predsednik Inicijativnog odbora ZS Milan Stamatović.

Milan Stamatović (Foto: Jutjub)

Prvi čovek Zdrave Srbije je pozvao udruženja malinara da se, bez obzira na svoje političke simpatije, pridruže zahtevima malinara Zlatiborskog okruga i, zajedničkim snagama, odupru sistematskom uništavanju malinarske proizvodnje koje se sprovodi pod komandom režima Aleksandra Vučića. 

– Na sve molbe i zahteve, malinari su od vlasti raspikuća dobijali jedan te isti odgovor: Da cenu maline, tobože, određuje tržište, kao da narod ne zna da odluku o ceni donosi isključivo grupa “naprednih” švercera koja zarađuje milione evra na grbači seljaka, tako što drastično snižava otkupnu cenu srpske maline i preprodaje jeftine maline iz uvoza kao domaće, po znatno većim cenama, na inostranom tržištu, ističe Stamatović i zaključuje:

– Da je Vučiću do razvoja srpske poljoprivrede stalo kao do lanjskog snega, pokazuje i činjenica da beogradski “PKB” upravo poklanja lažnim “svetskim, a našim” navodnim investitorima, maskiranim u arapsku narodnu nošnju. O malinarima da i ne govorim: Vučić još nije definisao ni konačnu otkupnu cenu za pretprošlu berbu, nisu isplaćene ni adekvatne nadoknade za pretrpljenu štetu na malinjacima za 2017. i 2018. godinu, iako su njegove naprednjačke ulizice, tokom svih izbornih kampanja, najavljivale da će to “predsednik, kao od šale, sve rešiti - konstatujući da je Vučić na putu da u potpunosti uništi malinarstvo u Srbiji, čiji je godišnji izvoz od 250 do 300 miliona evra.

Tomislav Nikolić i Jorgovanka Tabaković su na “crnoj listi”. Pogledajte detaljnije OVDE.

Izvor: srbin.info

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Štrajk malinara u Srbiji

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA