Najnovije

Ovo su 5 najpoznatijih kobasica na svetu

U susret Oktoberfestu predstavljamo vam najbolje vrste kobasica na svetu. Ponašajte se kao Nemci i isprobajte nekoliko različitih vrsta.

Kobasice na roštilju (foto: Pixabay)

Vajsvurst

Ove bavarske bele kobasice prave se od teletine i dimljene svinjske slanine uz dodatak svežeg bilje, limuna i začina. Tradicionalno se jedu sredinom prepodneva sa slatkim integralnim senfom i perecama.

Bratvurst

Postoji mnogo varijacija ovih nemačkih kobasica ali najčešće imaju ukus pavlake, jaja, oraščića i đumbira. Ako uz njih dodate i zdelu salate od krompira, dobićete kompletan obrok.

Bokvurst

Iako teletina i svinjetina preovlađuju, u ovim kobasicama se mogu naći i druge vrste mlevenog mesa. Mogu biti začinjene biberom i paprikom. Gastro eksperti preporuču da ih jedete sa pikantnim papričicama iz turšije, prženim lukom i ljutim senfom.

Knokvurst

Ovo su najčešće izrazito začinjene kobasice od svinjetine i teletine, s većom količinom belog luka. Obično su dimnjene, a najukusnije su kad se naseckaju i skuvaju sa pasuljem, uz dodatak kisele pavlake i mladog luka.

Karivurst

Ove začinjene kobasice često se služe prelivene kečapom i obilno posute karijem. To je podsećanje na raznovrsnu paletu začina koji su uticali na nemačku kuhinju.

OVDE pogledajte šta se dešava kada pijete pivo.

Izvor: menshealth. rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Oktoberfest

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA