Najnovije

OBAVEZNO POGLEDAJTE! Ovako će izgledati Idlib posle uspostave demilitarizovane zone! (FOTO/MAPA)

Neće biti nikakve vojne operacije u sirijskoj provinciji Idlib, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu nakon razgovora sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Pobunjenik na položaju u Idlibu (Foto: AMN)

Tokom razgovora, strane su se složile da uspostave demilitarizovanu zonu da bi odvojile militante od vladinih trupa u de-eskalacionoj zoni Idliba. Svo teško naoružanje, uključujući borbene tenkove, i pripadnike radikalnih militantnih grupa moraju biti povučeni iz tog područja, kojim će potom patrolirati ruske i turske trupe.

Mapa ispod: Ovako će izgledati tampon zona ili demilitarizovana zona u Idlibu, prema dogovoru Putina i Erdogana u Sočiju

(Mapa: southfront. org)

Sirija je pozdravila sporazum preko svojih državnih medija navodeći zvanične diplomatske izvore.

Grafikon ispod: Najvažnije grupe militanata podržanih od strane Turske u severnoj Siriji


(Grafikon: southfront. org)

- Službeni izvor Ministarstva spoljnih poslova rekao je za SANA-u da je Sirijska Arapska Republika uvek pozdravljala bilo kakvu inicijativu koja zaustavlja krvoproliće i doprinosi ponovnom uspostavljanju sigurnosti i stabilnosti na svakom metru koji je pogođen terorizmom jer ističe odlučnost da nastavi rat protiv terorizma dok se sve teritorije Sirije ne oslobodi bilo vojnim operacijama ili lokalnim pomirenjima, što je dokazalo njihovu sposobnost da zaustave krvoproliće i ponovo uspostave stabilnost na područja i doprinosi povratku raseljenih u njihove oblasti.

DŽihadistima se ne piše dobro. Pogledajte OVDE šta su im Rusi poručili.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Sastanak Putina i Erdogana u Sočiju, gde je odlučeno da se u Idlibu uspostavi demilitarizovana zona širine 15-20 kilometara gde će patrolirati ruske i turske snage

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA