Najnovije

"Republika Srpska će biti država, a Zapad ima tri noćne more na Balkanu" (VIDEO)

U sinoćnoj "Ćirilici" na Hepi televiziji gosti su bili vojno-politički komentator Miroslav Lazanski, politički analitičar Dragomir Anđelković, publicista Radovan Kalabić i politički analitičar Brako Radun, a tema je bila vraćanje nadležnosti Republici Srpskoj u Bosni i Hercegovini, tj. vraćanje na izvorni "Dejton".

Lazanski (Foto: Jutjub)

Miroslav Lazanski insistira na saglasnosti sva tri naroda u BiH.

- Nije moguć "Dejton dva" bez saglasnosti sva tri naroda u BiH - rekao je Lazanski i dodao da Zapad neće dozvoliti da se povežu pitanja Republike Srpske i Kosova i Metohiji. 

- Nesporna je želja RS da ostvari punu nezavisnost - kaže vojno-politički komentator. 

On dodaje da Zapad traži unifikaciju BiH zbog ulaska te države u evro-atlantske integracije, a niko još narod ne pita da li se oni uopšte slažu sa tom integracijom.

On je podsetio i na to kako su Srbi u BiH na Zapadu označeni kao "loši momci".

- Srbi od starta rata su označeni kao "loši momci", igralo sa terminima holokausta, slike iz logora poslužile za propagandu, a na Palama nisu znali kako da se vodi medijski rat i izgubili su ga. BiH je bio rezervni teren za Zapad kojim su pokušali da dokažu, a izgleda da su i uspeli, da Zapad nije a priori protiv islama. Jedno vreme je ta priča išla - podseća Lazanski.

Politički analitičar Dragomir Anđelković ukazuje na to da je Zapad podeljen.

- Zapad jeste faktor koji se pita, ali pitanje da li će se isto pitati za 10 godina. Pre 10 godina je bio ključni faktor, a danas ne znamo šta je Zapad. Da li Zapad Amerika, Nemačka? Zapad je podeljen. Imamo Italiju i Mađarsku koje vode svoju politiku. RS legitimno vraća pitanje izvornog Dejtona! Sve što je učinjeno u centralizaciji BiH je nasilje. U BiH Zapad teži centralizmu i bošnjačkoj hegemoniji, ali svet se menja - tvrdi Anđelković i dodaje da se EU raspada, a NATO deluje kao podeljena organizacija.  

On kaže da je RS garant opstanka srpskog naroda.

- Jedino RS je garant opstanka srpskog naroda. Odbrana RS mora da bude iznad svakakvih ekonomskih integracija - rekao je Anđelković i dodao da bi Srbi, da nema RS, bili tretirani kao u Hrvatskoj ili u lažnoj državi Kosovo. 

Publicista Radovan Kalabić podsetio je na istorijske okolnosti koje su očvrsnule srpki narod u RS.

- Srpski faktor u RS je toliko otporan i očvrsnuo, a očvrsnuo je od istorijskih nevolja koje su mu se sručivale na glavu - rekao je Kalabić i dodao da srpsko pitanje još nije ni postavljeno, ali dolaze geopolitički uslovi da ono bude postavljeno.

Publicista kaže i da su ruska diplomatija, kineske investicije i pobeda Dodika na izborima u RS tri noćne more Zapada na Balkanu, a da je majka svih pitanja migrantska invazija koja će doprineti pobedi patriotskih snaga na izborima u Evropi.

Politički analitičar Branko Radun se slaže da dolazi do promena na Zapadu, a posebno ističe dolazak Donalda Trampa na vlast u SAD. 

- Došla je jedna druga politička ekipa u SAD. Velika Britanija je izašla iz EU, Nemačka slabi, Angela Merkel slabi. Ovo je prelomni period, moramo se dobro pozicionirati u međunarodnoj zajednici - kaže Radun.

Radun je rekao i da napadi iz Sarajeva na Dodika samo dižu njegovu popularnost u srpskom narodu. 

Tokom izraelskog napada na Siriju nestao ruski vojni avion sa 14 članova posade. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Stanje u Americi kao pred građanski rat! - Aleksandar Pavić

Knjigu “Smak Sveta” Dragoša Kalajića možete poručiti na linku OVDE.

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA

Urbancube