Najnovije

ASAD JE SPREMAN DA ZADA ŽESTOK UDARAC! Da se naježiš...Obratio se Rohaniju i iranskom narodu! (VIDEO)

Sirijski predsednik Bašar al Asad uputio je u subotu pismo saučešća iranskom predsedniku Hasanu Rohaniju za žrtve terorističkog napada u Ahvazu.

Predsednik Sirijske Arapske Republike, Bašar al Asad (Foto: Jutjub)

- Primili smo sa najvećom žalošću vest o terorističkom napadu na vojnu paradu u gradu Ahvazu u jugozapadnom Iranu. Stoga, prijateljski narode Irana u ime naroda Sirijske Arapske Republike i u svoje ime izražavam najdublje saučešće za nevine žrtve i najsnažnije osuđujem ovu kukavičku i kriminalnu terorističku akciju – napisao je predsednik u telegramu.

- Islamska Republika Iran se suočila s terorizmom u Siriji i osudila terorizam na međunarodnoj sceni i oličenje je poštenja u svom principijelnom i odlučnom stavu protiv takfira i kriminalnog terorizma - dodao je Asad.

- Želeo bih još jednom da vam potvrdim prijateljski iranski narode da smo sa vama svim snagama koje imamo protiv ovih terorističkih akcija i nadamo se da će pristalice, finansijeri i zagovornici terorizma shvatiti da ova opasnost ugrožava čovečanstvo kao celinu, pozivajući ih da ponovo razmotre svoje stavove u podržavanju terorizma u različitim delovima sveta - zaključio je predsednik.

Da podsetimo, četvorica napadača napala su vojnu paradu u Ahvazu u južnom Iranu, ubivši 24 osobe - uključujući i vojnike - i ranivši 59 ljudi. Islamska država je preuzela odgovornost za smrtonosni napad.

Pojedine džihadističke frakcije u Idlibu rešene da nastave sukob sa sirijskom vojskom. Pogledajte OVDE o kojim grupama je reč.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Iran optužio Holandiju, Dansku i Britaniju da i oni stoje iza napada

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA