Najnovije

IRAN SPREMA SMRTONOSNU I NEZABORAVNU OSVETU! Neće imati milosti! (VIDEO)

Iranska revolucionarna garda obećala je da će preduzeti "smrtonosnu i nezaboravnu" osvetu protiv napadača na vojnoj paradi u jugozapadnom iranskom gradu Ahvazu, prenosi Rojters citirajući iranske medije.

Iranska vojska (Foto: Jutjub)

U subotu, naoružani militanti su otvorili vatru na vojnoj paradi, ubivši najmanje 28 ljudi i ranivši još 60, navodi se u medijskim izveštajima. “Patriotski arapski demokratski pokret” povezan sa Saudijskom Arabijom u Ahvazu navodno je preuzeo odgovornost za napad. Iranski ministar inostranih poslova DŽavad Zarif optužio je "regionalne teroriste i njihove američke pomagače" da su organizovali napad.

Iranski predsednik Hasan Rohani, tokom odvojenih telefonskih razgovora sa ministrom unutrašnjih poslova Abdelrezom Rahmanijem Fazlijem i guvernerom zapadne provincije Huzestan nakon napada, takođe je obećao žestoku reakciju na najmanju pretnju državi. Nakon incidenta, portparol iranskih oružanih snaga, brigadni general Abelfazl Šekarki, rekao je da su militanti povezani sa SAD i Izraelom. NJegovo mišljenje je ponovio iranski ministar inostranih poslova DŽavad Zarif.

Iranski vrhovni lider ajatolah Ali Hamenei takođe je izrazio zabrinutost zbog toga što je tragični incident od strane plaćenika terorista još jednom pokazao zverstvo i zlobnost neprijatelja iranske nacije. NJihov zločin je nastavak zavera od strane režima koji podržavaju SAD u regionu koji su imali za cilj stvaranje nesigurnosti u našoj dragoj zemlji.

Oglasilo se Ministarstvo odbrane Rusije povodom obaranja ruskog aviona. Pogledajte OVDE ko je kriv.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA