Najnovije

ERDOGAN URLAO NA AMERIKANCE! Sasuo im žestoko, a onda je spomenuo Manbidž...Au, sprema se... (VIDEO)

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da SAD nisu ispunile svoje odgovornosti u okviru tursko-američkog sporazuma o sirijskom gradu Manbidžu.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u NJujorku (Foto: Jutjub)

- Sjedinjene Države sigurno nisu poštovale dogovoreni plan o Manbidžu. JPG nije izašao iz tog područja. Prava vlast nad regionom još nije uspostavljena - rekao je Erdogan medijima nakon njegove nedavne posete NJujorku kada je govorio u Generalnoj skupštini UN-a. On je dodao: "SAD nisu ispunile obećanje."

Prema Erdoganu, uprkos formalnim deklaracijama, jedinice kurdskog JPG-a (koje Ankara smatra teroristima) ostale su na tom području. Turski predsednik je takođe istakao da su SAD povećale svoje vojno prisustvo zajedno sa "terorističkom organizacijom" u severnoj Siriji. Što se tiče moguće turske vojne operacije protiv JPG-a istočno od reke Eufrat, Erdogan je rekao da operacija nije na dnevnom redu. Međutim, on je primetio da to ne znači da u budućnosti neće biti vojne operacije.

Velika pojačanja stigla ruskoj bazi u Siriji. Pogledajte OVDE o čemu se radi.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Govor turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana za govornicom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Tom prilikom je pozvao na hitnu reformu Saveta bezbednosti UN

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA