Najnovije

OVA PESMA JE KNELETA POGAĐALA U SRCE: Lomio je uz nju, a prepoznao se u njoj iz jednog razloga (FOTO/ VIDEO)

Aleksandar Knežević Knele bio je žestoki momak beogradskih ulica devedesetih godina. Mlad, prgav, jak... Izazivao je strah i trepet kad god se pojavio.

Knele (Foto: Privatna arhiva)

Knele je ubijen 28. oktobar 1992. godine. Kratak, ali buran i turbulentan život Kneževića i danas se prepričava. Na Fejsbuk stranici Legende devedesetih često se objavljuju Kneletove fotografije, kao i kratki opisi o momku koji je važio za jednog od najžešći u onom periodu. 
Na ovoj stranici objavljena je još jedna Kneletova fotografija sa veoma interesantnim i do sad neobjavljenom pričom koja će mnoge iznenaditi. 
Naime, jedna od Kneletovih omiljenih pesama bila je "Kockar" od Milete Kitića.
Legenda kaže da je Knele jedne noći bio u kazinu koji je držao Zoran Kovačević Koča. Seo je za rulet, pištolj stavio na sto i uložio mnogo novca, a momku koji radi rekao da sve stavi na broj 17...
Sedamnestica nije došla, Knele se iznervirao, polomio staklo i stavio kuglicu na broj 17. I tako iznova i iznova... Jer, vodio se izrekom "Sam si kovač svoje sreće". Zaposlenom momku je na kraju ostavio pune vreće, što je ovaj prvo odbio, ali onda mu je Knele rekao: 
- Nemoj to da radiš, vređa me, bio si dobar - i momak je uzeo novac. 

Prošlo je 25. godina od likvidacije mladog kriminalca. Ipak, ni dan danas njegovo ubistvo nije rešeno. Policija, nadležni, ostali iz njegove branše, nisu otkrili ko je Kneleta lišio života davne 1992. godine, ali njegov lik i delo i dalje su predmet priča i novinskih tekstova... Može se reći da ga je smrt učinila besmrtnim. 
Novo hapšenje u slučaju ubistva Jelene Marjanović. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Espreso

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Kako je ubijen Knele
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA