Najnovije

RUSI BIJU PA RASTURAJU, LOME KOSTI DŽIHADISTIMA: Ipak, SAA u velikom strahu, jedan događaj može promeniti sve! (FOTO/VIDEO)

Ruske vazduhoplovne snage, zajedno sa svojim sirijskim kolegama, jutros su pokrenule masivni napad na severozapadni region Sirije.

Ruski avion (Foto: Pravda)

Predvođeni moćnim avionima “suhoj”, ruske i sirijske vazduhoplovne snage su u velikoj meri bombardovale područja pod kontrolom džihadista u pokrajinama Hama i Idlib. Oni će koncentrisati svoje napore na baze i rovove Turkestanske islamske partije (TIP).

Među brojnim područjima koja su ruske i sirijske vazduhoplovne snage bombardovale jesu i DŽisr Al-Šugour i ravnica Al-Gab u severozapadnoj Siriji. Prema vojnom izvoru u zapadnoj Siriji, ruske i sirijske vazduhoplovne snage pokrenule su više od 30 vazdušnih napada oko ovog ruralnog područja u petak, uništivši brojne džihadističke ciljeve u blizini turske granice.

Ovi vazdušni udari dolaze dok se ruska, iranska i turska vlada sastaju u Teheranu kako bi razgovarali o situaciji u Idlibu ovog vikenda. Za sada, sirijska vojska i dalje planira da pokrene svoju masovnu ofanzivu na severozapadnu Siriju. Međutim, to bi moglo da se promeni ako se napravi sporazum na samitu u Teheranu.

Misteriozne snage napadaju Amerikance u Siriji. Više o tome saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Najnoviji snimak ruskih vazdušnih udara na južni Idlib

 

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA