Najnovije

KURDI PONOVO KRVNIČKI ZABOLI NOŽ U LEĐA SIRIJI! Amerikanci stoje iza pokolja sirijskih vojnika u Kamišliju (VIDEO/MAPA)

Dana 8. septembra, snage bezbednosti Sirijskih demokratskih snaga (SDF) podržane od SAD, napale su jedinicu sirijske vojne obaveštajne službe koja je vršila patrolu unutar severnog grada Al-Kamišlija.

Sukob Kurda i SAA u Kamišliju (Foto: Jutjub)

Kurdski izvori tvrde da je jedinica sirijske vojne obaveštajne službe bez dozvole ušla u grad koji kontroliše SDF, što je izazvalo sukobe. Međutim, sirijski pro-vladini izvori rekli su da je napad na jedinicu unapred planiran i objavili video snimak koji pokazuje osoblje snaga bezbednosti SDF-a koji opkoljavaju jedinicu pre sukoba.

U sukobima je ubijeno sedam kurdskih boraca i jedanaest pripadnika sirijske vojne obaveštajne službe, prema zvaničnoj izjavi snaga bezbednosti SDF-a. Snage Kurda optužile su sirijsku obaveštajnu službu kako su prvi otvorili vatru.

Poslednjih tri meseca došlo je do poboljšanja odnosa između vlade i SDF-a. Delegacija političkog krila SDF čak je posetila i glavni grad Sirije krajem jula i sastala se sa višim zvaničnicima. Nedavna izjava savetnika američkog državnog sekretara za Siriju DŽejmsa DŽefrija, u kojoj je otkrio da SAD neće povući svoje trupe iz Sirije, mogla bi stajati iza ovog događaja.


Nekoliko lokalnih posmatrača upozorilo je da SDF komunicira sa vladom samo zato što se plaše ranog povlačenja američkih trupa. Sukobi u Al Kamišliju ukazuju na to da se snage u kojia dominiraju Kurdi opet oslanjaju samo na zaštitu SAD.

Klanica u Kamišliju. Kurdi napali sirijske obaveštajce. Pročitajte OVDE o čemu se radi.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Kurdi masakrirali sirijske vojnike u gradu Kamišli na severoistoku Sirije

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA