Najnovije

ERDOGANA OSVAJAČA HVATA VELIKA PANIKA! Pomagao teroriste, a sada ga strah ne napušta! (VIDEO)

Predsednik Turske, Redžep Tajip Erdogan, objavio je u petak seriju tvitovanih razgovora o ishodima sastanka održanog 7. septembra. On je rekao da pitanje Idliba treba rešiti "bez stvaranja dodatnog bola, novih tenzija i veće patnje".

Redžep Tajip Erdogan (Foto: Sinhua)

Turska je, rekao je on, zemlja u kojoj živi više od 3,5 miliona sirijskih izbeglica. Jasno je izjavio da će metode koje ne poštuju život civila samo "ići na ruku teroristima". Erdogan je napomenuo da "ako svet zatvori oči na ubijanje desetina hiljada nevinih ljudi kako bi se zadovoljili interese režima", Turska "ne bi ni gledala sa strane niti bi učestvovala u takvoj igri".



Tokom trilateralnog samita u Teheranu, iranski predsednik Hasan Rohani i ruski predsednik Vladimir Putin složili su se u konačnoj izjavi da je jedini način rešavanja situacije u Siriji kroz politički proces koji je uspostavljen.

Ranije tokom sastanka, Erdogan je rekao da Turska nema kapaciteta da preuzme više izbeglica ako se rat nastavi. Rekao je da "bez obzira na razlog da li je pokrenut ili će biti pokrenut napad, rezultiraće katastrofom, masakrom i humanitarnom krizom", a milioni će doći na tursku granicu.



U konačnoj izjavi, sve tri strane su se složile oko eliminacije terorističkih snaga ID i drugih terorističkih grupa povezanih sa Al Kaidom u regiji Idlib u Siriji, bez kojih bi prekid vatre bio besmislen i pozvao Ujedinjene nacije da pojačaju humanitarnu pomoć Siriji i pomažu u obnavljanju osnovnih infrastrukturnih sredstava za siguran povratak izbeglica.

Pogledajte OVDE zašto su masakrirani sirijski vojnici u Kamišliju.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Trilateralni samit o Siriji, održan je juče u Teheranu. Na sastanku su prisustvovali lideri Rusije, Irana i Turske

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA