Najnovije

HAOS NA KOSOVU! Šiptari gađaju srpske novinare, situacija sve napetija, brat Adema Jašarija na barikadi! (VIDEO)

Jake snage Kfora kreću ka barikadama koje su u okolini sela Banje postavili šiptarski ekstremisti.

Šiptari pale gume (Foto: Fejsbuk/Klan Kosova)

Oko 200 ljudi blokiralo je put vozilima, zapalili su automobilske gume, a preko celog puta postavili su transparente na albanskom jeziku na kojima se srpski narod i predsednik Vučić optužuju za genocid, a na parolama se nalazi transparent sa slikama nestalih i ubijenih iz tog kraja. 

Iako je bilo prisutno 4 - 5 policajaca, izveštačima Tanjuga je rečeno da ne mogu da garantuju za njihovu bezbednost.  Policija pred barikadom savetovala je izveštačima Tanjuga da se okrenu i odu sa tog mesta, jer je mnogo mladih i nervoznih, kako je rečeno, pa bi mogla da poleti kamenica. Pojedini okupljeni provocirali su Tanjugovu ekipu dobacivanjem, a pred odlazak su novinare gađali flašama. 



KPS je prisutna duž čitave magistrale, a Albanci na barikadi nose albanske zastave. Kako se saznaje Vučić je krenuo ka Banjama, uprkos blokadama naoružanih albanskih ekstremista i zabrane vlade u Prištini. Da podsetimo, vlada u Prištini donela odluku da se poseta Aleksandra Vučića selu Banje otkazuje iz bezbedonosnih razloga.

Kosovska policija ima podatke da je u jutarnjim časovima pucao izvesni Rahim Geci, iz mesta Lauše. Blokadi puteva u Drenici pridružio se i Bekim Jašari, brat zločinca Adema Jašarija.

Svi putevi ka Banjama su blokirani. Kfor i KPS tvrde da ne mogu da osiguraju bezbednost. Prisutan je sve veći broj naoružanih ljudi. Kako se saznaje, sve su organizovali lideri OVK iz Glogovca i Srbice, po naredbi Kadrija Veseljija.

Teroristi OVK napravili haos u okolini Drenice. Pogledajte OVDE.

Izvor: Agencije

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vučiću zabranjeno da prođe

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA