Najnovije

NE MOŽE SE SA TENKOVIMA NA RUSE: Specijalci dobijaju nove protivtenkovske rakete (VIDEO)

Najnoviji protivtenkovski raketni sistem "Kornet-D1" za vazdušno-desantne snage (VDV) koji se ističe u preciznosti i daljini gađanja proći će državna testiranja 2019. godine, rečeno je u Odseku za informacije i masovne komunikacije Ministarstva obrane Rusije.

Kornet D1 (Foto: Ministarstvo odbrane Rusije)

"Pre uvođenja u VDV 2019. godine, održaće se državni testovi najnovijeg protivtenkovskog raketnog sistema Kornet-D1, koji je dizajniran da njime rukuju artiljerijske jedinice i VDV", rečeno je u saopštenju.

Samohodni protivtenkovski sistem sa navođenom raketom je napravljen na šasiji BMD-4M padobranskog padobrana, imaće jedinstvene karakteristike u pogledu dometa i preciznosti.

"Novi padobranci sa visokopreciznim oružjem će pucati iz borbenih vozila na velikim daljinama. Ispitivanja novog oružja razvijenog u interesu protivtenkovskih jedinica artiljerije i vazduhoplovnih snaga bit će provedena na nekoliko mesta za testiranje ruskog ministarstva odbrane", dodali su predstavnici ruskih oružanih snaga.

recizirano je da će protovtenkovski kompleks biti jedan od prvih novih visoko preciznih oružja, stvorenih za upotrebu u artiljerijskim jedinicama i  VDV, što će značajno povećati vatrenu moć desantnih jurišnika i padobranskih jedinica.

Kako ruski tenk obara američki avion i odbija američku invaziju, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA