Najnovije

''VUČIĆU, PREDSTAVI PLAN ZA KOSOVO I METOHIJU!'': Otvoreno pismo organizatora "1 od 5 miliona"

Organizatori protesta "1 od 5 miliona" uputili su danas otvoreno pismo predsedniku Aleksandru Vučiću u kojem od njega traže da prestane da se ponaša kao "vlasnik ove zemlje" i da građanima Srbije predstavi plan za Kosovo i Metohiju.

Protest u Beogradu (Foto: Jutjub)

Aleksandre Vučiću, građani Srbije zahtevaju da budu upoznati sa planom za Kosovo i Metohiju. Ako plan nemaš, izađi pred javnost i to saopšti, piše u pismu organizatora protesta, koji je najavljen i za sutra u 18 sati.

Mi smo adresa. Ne Brisel. Ne Vašington. Ne Moskva. Ne Priština. Sa nama pričaj o tome, navode u pismu.

Osam godina je prošlo, otkako si obećao da ćeš, kad dođeš na vlast, poništiti sve što je bilo ko u vezi sa Kosovom dogovarao, dodaje se u obraćanju Vučiću i ističe da je sedam godina prošlo otkako je na vlasti, a šest otkako je "dogovorio i nametnuo Briselski sporazum".

Organizatori protesta ocenjuju da je politikom Vučića država Srbija povučena sa Kosova.

"Dok slaviš pobede od 5:0, tvoje fabrike laži pokušavaju da nas ubede da je slika pobednika lik srpskog sudije koji se zaklinje na ustavu države Kosovo. I carinika u kosovskoj uniformi. Kada si povukao srpske institucije sa severa Kosova, instalirao si svoje kriminalce da gospodare ničijom teritorijom", navodi se u pismu Vučiću.

U pismu ukazuju da njih Vučić naziva političarima i zaštitnicima Srba i to one, od kojih pošteni Srbi beže i stide se.

Zašto nam carine od 100 odsto uvodi Vlada u kojoj sede tri tvoja ministra? Zašto su oni i dalje ministri? Čime se igraš Aleksandre Vučiću? Rekao si da tvoj plan za Kosovo znaju i u Moskvi, i u Vašingtonu, i u Briselu. Ali da Srbi nisu spremni da ga čuju, pišu organizatori protesta.

Oni poručuju Vučiću da Kosovo nije njegovo.

Srpska lista "Đilasu i ortacima": Ne govorite u ime Srba na Kosovu i Metohiji

Srpska lista je danas pozvala opozicione lidere Dragan Đilasa, Vuka Jeremića, Borka Stefanovića i Boška Obradovića, da ne govore u ime srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, "niti da u usta stavljaju Kosmet", da bi pokazali kako tobože brinu o kosovskim Srbima.

"Ko o čemu, lopov o poštenju - to je najbolji opis onoga što jedan od pet milionera, Dragan Đilas sa svojim ortacima Jeremićem, Stefanovićem, Obradovićem, skrivajući se iza tobože saopštenja 'organizatora protesta Jedan od pet miliona', upućuje najvećem i iskrenom borcu za Kosovo i Metohiju, predsedniku Aleksandru Vučiću", piše u saopštenju SL.

U tekstu se dodaje da "oni koji su nam 2011. postavili granicu između Srba i Srba, između nas i naše braće, oni koji su nas satanizovali isto tako pitajući 'Koliko nas košta Kosovo?', oni koji su nas i našu braću hapsili i prebijali jer smo se borili protiv tih granica, oni koji su tada slali Žandarmeriju da bije Srbe sa Kosmeta, Borko Stefanović, Vuk Jeremić i Dragan Đilas, sada lažu narod Srbije kako oni tobože brinu o Kosovu i Metohiji i Srbima na Kosmetu".

Ovi, kako se navodi, "politički poltroni zapadnih i albanskih lobija", koji su, kada su odlučivali o našoj sudbini, "jedva čekali da nas prodaju, koji su se radovali svakom novom priznanju tzv. nezavisnosti Kosova, koji su pred Međunarodnim sudom pravde postavljali infantilna pitanja čime su želeli da zapečate sudbinu srpskog naroda i čime su zaslužili najveće počasti u Prištini, sada žele da nastave tamo gde su stali sa rasparčavanjem Srbije i ličnim bogaćenjem".

Šta je kod Haradinaja izazvalo najveću paniku do sada, pogledajte OVDE.

Izvor: FoNet/Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Protest '’1 od 5 miliona'’

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA