Najnovije

OPASNO! VIRUS KOJI PRATI MONITOR TELEFONA: 9 miliona zaraženo jer su ovo skinuli! Vidite da niste i vi

Korisnici Android telefona upozreni su na zloćudne aplikacije koje zu zarazile milione uređaja. Lažne aplikacije mogu da prate ekran telefona i da guraju skrivene oglase, zarađujući tako novac za prevarante.

Ilustracija (Foto: pixabay. com)

Aplikacije deluju kao savršeno normalne igre, kao aplikacije za daljinsko upravljanje ili za gledanje televizije. Ali njima zapravo upravljaju prevaranti koji žele da brzo zarade na račun korisnika. Što je još gore, mnoge aplikacije čak ni ne obavljaju funkciju koju u opisu garantuju. 

Prema posledenjem izveštaju sajber stručnjaka iz organizacije "Trend Micro", zaraženo je čak devet miliona Android korisnika, prenosi britanski "The Sun". Oni su izlistali i svih 85 spornih aplikacija koje su bile dostupne na "Google Play Storeu", što je i omogućilo da ostvare milione preuzimanja. 

Oglasi koje serviraju ove aplikacije mogu da budu uznemirujući, dosadni, a mogu i da okupiraju čitav ekran. Dizajnirani su tako da ih je teško ukloniti. Ponekad oglasi mogu da budu i skriveni u pozadini, da prazne bateriju telefona, dozvoljavaju prenos podataka i utiču na moć procesora.

Jedna od tih aplikacija je i "Easy Universal TV Remote"  (preuzete pet miliona puta), koja je obećavala upravljanje televizorom pomoću mobilnog telefona.

"Google Play Store"  je suspendovao ove zloćudne aplikacije" i više ih nije moguće preuzeti, ali one i dalje mogu biti na vašem telefonu ako ste ih ranije instalirali. Zato je najbolje da pogledate spisak spornih aplikacija koji se nalazi na fotografijama u tekstu.

Vaš telefon je psihotroničko oružje preko kojeg vam kontrolišu um. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: thesun.co.uk

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Nikako ne spavajte s telefonom na ovom delu tela, možete da dobijete rak

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA