Najnovije

DOBRO NAM DOŠAO PREDSEDNIČE: Vladimir Putin danas u celodnevnoj zvaničnoj poseti Srbiji, a evo kakav je plan posete (VIDEO)

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin doputovaće danas u celodnevnu zvaničnu posetu Srbiji, gde će mu domaćin biti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vladimir Putin (Foto: RIA Novosti)

Prema programu posete šefa ruske države, Putinu će na Aerodromu "Nikola Tesla" biti priređen doček, nakon kojeg će biti održana ceremonija polaganja venaca na Groblju oslobodilaca Beograda i spomniku Crvenoarmejcu.

Ceremonija svečanog dočeka ruskog predsednika ispred Palate Srbija, predviđen je za 12.45 sati, posle čega će uslediti sastanak u užem formatu dvojice predsednika, Vučića i Putina. 

Sat nakon toga planiran je sastanak delegacija Srbije i Rusije, a potom i potpisivanje bilateralnih dokumenata u prisustvu dvojice predsednika. Za popodne je predviđena ceremonija uručenja Ordena Aleksandra Nevskog predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. 

Orden Vučiću će uručiti predsednik Putin. Dvojica predsednika će se nakon toga obratiti medijima. A po davanju izjava planiran je obilazak Hrama Svetog Save. Kako je saopšteno, RTS će direktno prenositi celodnevnu posetu predsednika Ruske Federacije. 

Pogledajte OVDE šta kažu ruski eksperti o Putinovoj poseti Srbiji.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Srbija je spremna za dolazak Vladimira Putina

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA