Najnovije

VOJSKE DNR I LNR KRENULE U PRIPREMU ZA RAT: Da li je strpljenje izgubljeno?

Zbog čestih napada i provokacija ukrajinske armije, vlasti DNR i LNR objavile su da će u republikama biti sprovedene pripremne vojne vežbe.

NM DNR (Foto: RIA Novosti)

One su isključivo odbrambene prirode i omogućavaju snagama bezbednosti narodnih republika da budu spremne za svaku provokaciju ukrajinske strane.

„Božićno“ primirije objavljeno uoči Nove godine, kao i glasne izjave o potpunoj posvećenosti ukrajinske strane režimu prekida vatre, nisu sprečili oružane snage Ukrajine da nastave sa otvaranjem vatre na teritoriju DNR od prvih sati nakon uvođenja režima prekida vatre.

Tokom 20 dana primirija, Ukrajina je otvorila vatru na DNR više od 100 puta, a 17 puta je koristila teško naoružanje. Tri civila su, kao rezultat takvih provokativnih napada, povređena ...

'’Uzimajući u obzir prirodu akcija Ukrajine, verujem da će planirane vežbe Narodne milicije DNR, koje su isključivo odbrambene prirode, biti ključ za jačanje obrane Republike i podizanje morala naših boraca “, rekao je predsednik DNR Denis Pušilin.

“Oružane snage Ukrajine redovno krše božićno primirje, redovno otvarajući vatru na teritoriju LNR.

Očekujemo da će se vlasti u Kijevu dalje predomisliti i zaustaviti svoje pokušaje rešavanja sukoba vojnim sredstvima ... Ali moramo biti spremni, ako je potrebno, da odbijemo agresiju od strane Kijeva.

U vezi sa tim, smatramo logičnim održati planirane vojne vežbe na našoj teritoriji. One će biti isključivo odbrambene prirode “, rekao je sinoć Leonid Pasečnik, predsednik LNR.

Kakvo upozorenje je Rusija poslala Americi, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Snimak realne borbe u LNR

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA