Najnovije

AMERIČKI RAZARAČ NA NIŠANU! UPLOVIO U CRNO MORE! Rusi ga pomno prate, jer je do zuba naoružan opasnim raketama!

Ruska crnomorska flota prati američki ratni razarač koji je u subotu uplovio u Crno more, saopštio je Centar za kontrolu odbrane.

Američki ratni brodovi (Foto: Jutjub)

- Snage Crnomorske flote počele su da prate američki brod “Donald Kuk” razarač naoružan vođenim raketama nakon što je ušao u Crno more - navodi se u izjavi. Ovaj raketni razarač praćen je od strane ruske fregate “Pitlivi” i praćen elektronskim i tehničkim mogućnostima nadzora.

Komandant Šeste flote SAD Viceadmiral Lisa Frančeti rekla je da su ruski ratni brodovi bili "profesionalni" u svojim interakcijama sa američkom mornaricom u proteklih godinu dana u njihovim susretima na Baltiku, u Crnom moru i u Mediteranu.

- Ovde sam već deset meseci, i imamo priliku da vidimo kako deluju na Baltiku, u Mediteranu, i u Crnom moru. Sve u svemu, sve te interakcije su bile profesionalne - rekla je Frančeti u intervjuu za američke novine “Difens njuz” koji je objavljen u ponedeljak.

- Mi radimo u međunarodnim vodama. Rusi rade u međunarodnim vodama. Moje očekivanje od naših i ruskih snaga je da će oni biti bezbedni i profesionalni u poslu - rekla je Frančeti. Sve mornarice imaju pravo i odgovornost da deluju profesionalno na moru, dodala je Frančeti.

Tajni snimak KGB-a procurio u javnost! Svet je u šoku! Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA